Home Lifestyle Food 4 restaurants die je zeker moet proberen

4 restaurants die je zeker moet proberen

4 restaurants die je zeker moet proberen

Het is weer weekend. Tijd dus om even gezellig te ontspannen. Geen zin om te koken? Deze restaurants moet je zeker geprobeerd hebben.

 

1. Emma’s Kitchen – Antwerpen

Voor een snelle hap moet je bij Emma’s Kitchen zijn. Want je kunt er in een paar minuten supergezond eten. Er wordt gekookt volgens de principes van Pascale Naessens. Géén koolhydraten in combinatie met eiwitten dus. Toch liever wat rijst of pasta eten? Dan bestel je het gewoon apart. Gezond én snel, de perfecte combinatie dus. Thuis aan de slag? Hier lees je hoe je begint aan gezond eten à la Pascale Naessens.

2. Brasserie Julie – Sint-Martens-Bodegem

Chef Thomas Locus sloot eind 2016 zijn Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem en leverde meteen ook zijn Michelin ster in. In de plaats is er nu Brasserie Julie, met een meer toegankelijke keuken. Het is stijlvol, eigentijds en heeft een fantastische kaart: seizoensgebonden klassiekers met een moderne twist. Of je nu gaat voor een romantische tête à tête of een hele avond kletsen met een groep vrienden, hier is het allemaal mogelijk aan democratische prijzen. Op de kaart staan aperitiefhapjes, tapas, salades, pasta’s, voorgerechten en hoofdgerechten.

3. Rotis – Leuven

In Rotis in Leuven vind je niet zomaar kip en ribben. De kippen zijn 100% Belgisch en de ribben zijn van het Piétran of het Landras varken, eveneens Belgische rassen. De zaakvoerders willen hiermee aantonen dat een snelle hap ook een gastronomische touch kan hebben. Je zit hier in een trendy interieur, met ruw houten afwerking. Bij de maaltijd bestel je uiteraard een huisgebrouwen Rotis biertje. Echt een aanrader.

4. De Vitrine – Gent

De Vitrine, het Gentse restaurant van Kobe Desramaults, is sinds deze week en nog tot 1 mei een Mexicaanse pop-up: La Chaparrita. Kobe Desramaults liet vorig jaar al verstaan dat De Vitrine in 2017 zal sluiten. Hij wil zich met zijn volledige team toeleggen op een nieuw, ambitieus restaurant. Maar het is nog niet zo ver, want in de Vitrine huist nu een Tex-Mex pop-up, met de Californische chef Klaus Georis aan het fornuis. Hij heeft Mexicaanse én Belgische roots. Daarom zijn de gerechten authentiek Mexicaans met een kleine Belgische toets.

Onze foodjournaliste Evelien Rutten verklapt wekelijks dé beste adresjes om te bezoeken. Daarnaast gaat ze ook op bezoek bij zaken om haar ongezouten mening te geven. Ontdek hier de vorige restaurants die ze getest heeft.

Meer tips voor een geslaagd weekend: