Home Lifestyle Food 4 topadresjes om lekker te smullen in Antwerpen

4 topadresjes om lekker te smullen in Antwerpen

4 topadresjes om lekker te smullen in Antwerpen

Zin om eens lekker te smullen in de levendige stad Antwerpen? Wij hebben voor u de beste adresjes uitgekozen om je (shop)dag aangenamer te maken.

1. Smullen aan de schelde

Food Smullen aan de Schelde

Het Antwerpse Zuiderterras kreeg onlangs een volledige make-over. Naar het RAS (Restaurant aan de Stroom) zoals het nieuwe restaurant gedoopt werd, ga je niet alleen voor de lekkere, seizoensgebonden gerechten en de goede wijnen op de kaart, maar vooral om te eten in een op-en-top stijlvol interieur met het beste zicht over de Schelde.

RAS – Ernest Van Dijckkaai 37 – 2000 Antwerpen – www.ras.today 


2. Viva Veggie 

Food viva veggie Antwerpen

Peggy had allerlei voedselintoleranties, dus ze moest voorzichtig zijn met voedingswaren, maar ze wilde toch lekker blijven eten. Zo ontstond Carotterie 2000, een hip vegetarisch en veganistisch eetadresje in Antwerpen, waar je tussen 8 en 16u terechtkunt voor gezonde, huisgemaakte gerechten. Peggy werkt zonder vaste kaart, er staat dus elke dag iets anders op het menu. Haar befaamde chickpea curry is to die for.

Carotterie 2000 – Sint-Jorispoort 12 – 2000 Antwerpen – www.carroterie.be


3. Sterke koffie 

Food Antwerpen sterke koffie

Midden in het Rivierenhof staat een nieuw koffiehuisje dat eigenaressen Dorien en Lotte eigenhandig opknapten. Het is de groene omgeving – zowel die van het park, als wat ze binnen creëerden met veel planten – die Bar Stark zo uniek maakt. Samenwerken met lokale ondernemers vinden ze belangrijk, en ze serveren dan ook Cuperuskoffie en sapjes van de Drie Wilgen. De kaart is beperkt (granola met yoghurt en fruit, verse soep en heerlijk gebak) maar alles is met veel zorg in huis bereid.
 
Bar Stark – Cornelissenlaan 10 – 2100 Deurne – facebook.com/stark2100
 

4. Pinterest proof 

Food: concept pinterest proof

Bij St. Vincents bestel je niet alleen een goed kopje koffie met een lekker stuk taart erbij, je shopt er ook leuke kleren en prachtige items voor in je interieur. Op de eerste verdieping worden er geregeld exposities gehouden. Als je hier geen inspiratie opdoet…

St.Vincents – Kleine markt 13 – 2000 Antwerpen – www.stvincents.co

Andere lekkere koffiebars in Antwerpen kan je hier terugvinden.

 

Lees ook: 

5 heerlijke brunchrecepten

Onze 5 favoriete bagelbars in Brussel