Home Lifestyle Food 4 x de beste nieuwe restaurants in Antwerpen

4 x de beste nieuwe restaurants in Antwerpen

4 x de beste nieuwe restaurants in Antwerpen

Een heerlijk dagje doorbrengen in Antwerpen stelt zelden teleur. Hoe sluit je zo’n dag beter af dan in een stijlvol restaurant? Wij maakten een selectie van de beste restaurants in Antwerpen die nog niet zo lang hun deuren openden.

 

1. De Godevaart

Restaurant De Godevaart is al langer een begrip in Antwerpen. Toch is het nu het moment om het restaurant nog eens te gaan herontdekken. De Godevaart werd opgekocht door een Nederlandse investeerder en compleet gerestyled. Niet alleen het interieur kreeg een opfrissing, ook chef Dave De Belder is een nieuwe weg ingeslagen achter zijn fornuis.

De Godevaart, Antwerpen, restaurant, gastronomie, ,eten

Godevaart, Sint-Katelijnevest 23, 2000 Antwerpen – www.degodevaart.be

 

2. Savage Lobster Bar

Soms mag het al eens wat meer zijn en dan kan je terecht in de Antwerpse Savage Lobster Bar, de allereerste kreeftenbar in België die nog maar pas de deuren opende. De naam spreekt voor zich: hier kan je terecht voor verschillende kreeftgerechten en er is voor elk wat wils. Laat het eten met mes en vork ook maar even achterwege, want in de Savage Lobster Bar wordt er met de handen gegeten.

Savage Lobster Bar, restaurant, kreeft, Antwerpen, kreeftenbar

Savage Lobster Bar, Kaasstraat 3-5, 2000 Antwerpen

 

3. Veranda

Heropening nummer twee in deze selectie is restaurant De Veranda in Antwerpen. Chef Davy Schellemans heropende zijn oude restaurant op een compleet nieuwe locatie in Antwerpen Noord. Hun oude formule werd wel bewaard, dus vaste klanten kunnen er zich opnieuw heen reppen. Als klap op de vuurpijl werd er in De Veranda een wijnbar geïnstalleerd.

Restaurant, Veranda, Antwerpen, gastronomie

Veranda, Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen – www.restaurantveranda.be

4. Dim

Restaurant Antwerpen

Na de Chinese lekkernijen van La Chine springen we naar het Japans geïnspireerd restaurant Dim. Vertrouw gerust op de getalenteerde chef Dimitri Proost, want deze japanofiel trok meermaals naar Japan om er inspiratie op te doen voor zijn gerechten. Net zoals in Japan, zit je in Dim naast elkaar aan de toog te genieten van Japanse rijst en in het wild gevangen vis.

Dim, Leeuwenstraat 1, 2000 Antwerpen – www.dimdining.be

 

Lees ook: