Worsten, kip en ribbetjes? Vergeet het maar. TV-kok Jeroen De Pauw is een grote fan van barbecueën en verklapt ons graag enkele heerlijke recepten om je barbecue net dat tikkeltje specialer te maken.

Bij een barbecue hoort een zomerse cocktail. Hier lees je hoe je dé ultieme zomercocktail van 2017 maakt.

Gegrilde slaharten met halloumi

Voor 4 personen:

8 slaharten (of sucrinesla)
1 zakje Santa Maria BBQ Rub Herbs
1 pakje halloumi
olijfolie

  • Snijd de slaharten in de lengte doormidden. Bestrooi ze met de Santa Maria BBQ Rub Herbs en besprenkel ze met olijfolie.
  • Snijd de halloumi in plakjes.
  • Grill de slaharten en de halloumi op de barbecue.
  • Dit wordt gecombineerd met onglet met zoetzure groentjes.

Onglet met zoetzure groentjes

Voor 4 personen:

1 stuk onglet
2 el sojasaus
2 wortels
200 gr sugar snaps
100 gr sojascheuten
100 gr mini groene asperges
½ komkommer
Santa Maria Coriander & Chili

Voor de marinade:

1 stengel citroengras, fijngesneden
1 chilipeper, fijngesneden
2 citroenen, het sap
2 cm gember, in fijne plakjes
enkele blaadjes munt, fijngesneden
enkele blaadjes koriander, fijngesneden
4 el gembersiroop

  • Snijd de groentjes fijn en meng ze onder mekaar.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade onder mekaar en laat een vijftal minuutjes infuseren.
  • Kruid de onglet met de Santa Maria Coriander & Chili en grill hem op de barbecue.
  • Doe de groentjes in een grote schaal en zeef er de marinade boven. Meng goed.
  • Snijd de onglet in plakjes druppel er de sojasaus over en serveer samen met de salade.

Gegrilde zoete aardappelen met geitenkaas

Voor 4 personen:

4 zoete aardappelen
1 pakje Santa Maria BBQ Marinade Smokey Honey
1 potje geitenkaas
enkele blaadjes platte peterselie

  • Prik de zoete aardappelen in met een vork of mes. Doe ze in een grote schaal en meng er de helft van de marinade onder. Grill de aardappelen in de schil op de barbecue.
  • Haal de aardappelen van de barbecue, snijd ze doormidden, bestrijk ze met een laagje van de marinade, lepel er wat geitenkaas over en werk af met fijngehakte peterselie.

Gegrilde krabbenpoten

Voor 4 personen:

8 krabbenpoten
1 zakje Santa Maria Rub Beer Can Chicken
1 limoen
olijfolie

Snijd de krabbenpoten in de lengte doormidden. Bestrooi ze met de Beer Can Chicken Rub en olijfolie. Grill ze op de barbecue en pers het limoensap erover.

Lamsbout met witte kool

Voor 4 personen:

1 lamsbout
1 pakje Santa Maria Classic American Rub
½ witte kool
1 flinke scheut witte wijnazijn
1 el suiker
1 snuifje gemalen komijn
1 el Santa Maria BBQ Grilloil Garlic
4 el Griekse yoghurt
peper
zout

  • Smeer de lamsbout in met de rub en besprenkel het vlees met olijfolie. Laat rustig garen op de barbecue.
  • Snijd de witte kool in dunne reepjes en doe ze in een grote kom. Meng er de witte wijnazijn, suiker, komijn, grilloil, Griekse yoghurt, peper en zout onder.
  • Snijd plakjes vlees van de lamsbout en serveer ze samen met de salade van witte kool.

Gegrilde mango

Voor 4 personen:

2 mango’s
1 zakje Santa Maria Sweet Chili Marinade
1 el rietsuiker
1 potje zure room
1 vanillestok, het merg
1 citroen, de zeste

  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees los van de pit.
  • Meng in een schaal de mango’s met de sweet chili marinade. Grill de stukken op de barbecue.
  • Meng de zure room met het merg van de vanillestok, de suiker en de zeste van citroen.
  • Smeer een laagje van de zure room uit op een bordje. Leg er een stukje gegrilde mango bovenop alvorens te serveren.

Meer tips voor een heerlijke zomer: