Home Lifestyle Food 4 x nieuwe restaurants in Antwerpen

4 x nieuwe restaurants in Antwerpen

4 x nieuwe restaurants in Antwerpen

Een uitgebreid menu uit de wereldkeuken of liever kleine hapjes? En wat gebeurt er met frietjes als een topchef zich erover ontfermt? Ontdek hier vier bijzondere nieuwe adresjes in Antwerpen.

PUUR GENIETEN

© ALEXANDRE VAN BATTEL
© ALEXANDRE VAN BATTEL

Gå Nord vind je in het koetshuis van Park Spoor Noord. De jonge Amsterdamse chef Tymothy Tynes werkte onder andere bij Sergio Herman en Kobe Desramaults en geeft hier zijn eigen interpretatie van de wereldkeuken. Nog lekkerder met drankmenu en designcocktails van de Deen Jona Skovhus erbij.

Gå Nord, Hardenvoort 5, 2060 Antwerpen Hardenvoort 5, 0468/41.42.43

 

KLEIN MAAR FIJN


Het concept van Pintxos komt uit het Spaanse Baskenland, want de zaak is genoemd naar de beroemde minigerechtjes die daar geserveerd worden. Broers Tom en Ken Bekaert werken met hetzelfde concept, maar breiden dat uit tot de wereldkeuken. Dat leidt tot lekkere hapjes die je bestelt aan de bar.

Pintxos, Nauwstraat 10, 2800 Mechelen

SMOKIN’ HOT

Barbecuerestaurant Black Smoke is een leuke nieuwkomer op de site van stadsbrouwerij De Koninck. Er staat veel meer op de kaart dan een goeie steak: gegrilde tijgergarnalen, traag gegaarde ribbetjes en taco’s met pulled beef… Deze maand opent ook hun
rooftopbar op de zesde verdieping, die een mooi zicht op de Antwerpse skyline belooft.

Black Smoke, Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen

LUXEFRIETJES

Sergio Herman zocht anderhalf jaar naar het perfecte frietrecept en serveert zijn superieure frietjes nu met bijpassende sausjes en toppings (pastrami met mosterdmayonaise, een stoverij met ingelegde mosterdzaadjes of een echt goeie bearnaisesaus). Studio Piet Boon tekende voor de brasserie-uitstraling.

Frites Atelier, Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen

 

Meer nieuwe adresjes ontdekken? Check dan hier ook de nieuwste apero-hotspots in Antwerpen. Op zoek naar de leukste nieuwe shops in Antwerpen? Ontdek ze hier!