Home Lifestyle Food 4 x vegetarische gerechten die je in een mum op tafel tovert

4 x vegetarische gerechten die je in een mum op tafel tovert

4 x vegetarische gerechten die je in een mum op tafel tovert

Inspiratie nodig voor Dagen Zonder Vlees? Deze gerechten tover je in minder dan een half uur op tafel. 

1. Pasta

Pasta is een prima optie als je meedoet aan Dagen Zonder Vlees. Laat je inspireren door de Italiaanse keuken. Kies bijvoorbeeld voor deze paste met spinazie en pesto. 

Veggie

Ingrediënten: 

  • 350 g pasta
  • 250 g verse spinazie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 20 g basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g parmezaan
  • 130 ml olijfolie

Bereiding

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. De spinazie doe je ondertussen in een blender en mix je fijn. Voeg er daarna de pijnboompitten, citroensap, basilicum en look aan toe en mix verder tot een glad mengsel. Daarna voeg je er Parmezaan en olijfolie aan toe tot alles de juiste textuur heeft. Als de pasta gekookt is, roer je dit onder je vers gemaakte saus.

 

2. Wok

Een wok is het perfecte gerecht als je weinig tijd hebt. Kies je favoriete groenten, voeg rijst of mie toe, vlees vervang je bijvoorbeeld door tofu of kaas. Voeg noten toe voor een extra crunch. Alles in de wok, en klaar. Tip: Heb je echt weinig tijd? Gebruik dan een zakje voorgesneden groenten uit de winkel.

Wok

 

3. Wrap

Ook van een wrap maak je een heerlijke vegetarische variant. Neem een maïstortilla en smeer er een beetje hummus op. Vul hem vervolgens met ijsbergsla, tomaat, maïs en blokjes feta. 

Wrap

 

4. Burgers

Hou jij ook zo van een lekkere hamburger? Maak gewoon een vegetarische variant. Koop een vegetarische burger. Voeg veel groenten toe, en een lekker sausje. Ook lekker bij je burger: kaas, avocado of een eitje. 

Hamburger

Tip: Geen vegetarische burger in huis? Vervang hem door gegrilde courgette met mozarella op. Heerlijk! 

 

Ook iets nodig voor op het werk? Hier lees je hoe je salade maakt in een glazen pot. Of probeer dit zelfgemaakt vegetarisch broodbeleg.

 

Lees ook: 

5 x onze favoriete koffiebars in Antwerpen

3 x heerlijk gezond ontbijten