It’s the most wonderful time of the Year! Tijd dus om feestjes te organiseren en je gasten te verwennen. Wie denkt dat een lekker aperitief alcohol moet bevatten, heeft het mis. Deze heerlijke alcoholvrije aperitieven doen ook je alcoholdrinkende gasten watertanden.

Apple C

Dit heb je nodig:

  • 4 cl vers appelsap
  • 1cl citroensap
  • 1cl kaneelsiroop
  • 10 cl Schweppes Ginger Ale

Zo maak je het:

  • Vul het glas met ijsblokjes
  • Voeg 4 cl appeslap, 1 cl citroensap, 1 cl kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe.
  • Werk af met een framboos, een schijfje gedroogde sinaasappel en zeste van pompelmoes.

 

Crodino Spritz

Image result for crodino spritz

Dit heb je nodig:

  • 1 flesje Crodino ­
  • 5cl bruiswater ­
  • 100g ijsblokjes ­
  • rietje

VERSIERING VOOR DE GEUR EN SMAAK:

  • 1 schijfje gedroogde limoen ­ 
  • 2 schijfjes gedroogde komkommer

BARMATERIALEN: ­

  • Jigger ­
  • Barlepel

Zo maak je het:  ­

  • Vul het glas met ijs ­
  • Giet de Crodino en het bruiswater over het ijs en roer kort ­
  • Werk af met de garnituren en een rietje

Negritta

Dit heb je nodig:

  • 5 cl roze pompelmoessap
  • 5 cl veenbessensap
  • 1cl kardemomsiroop
  • 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus

Recept:

  • Vul het glas met ijsblokjes
  • Voeg 5 cl pompelmoessap, 5 cl veenbessensap en 10 cl
    Add 5 cl grapefruit juice, 5 cl cranberry juice and 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus toe.
  • Hou je van kruidig? Voeg 1 cl kardemomsiroop toe
  • Werk af met stukjes kaneel en gedroogde citroenschijfjes

 

 

Ice Tea

Ingrediënten

  • 6 gr ARKET earl grey tea
  • 600 ml appelsap
  • 600 ml ginger beer
  • takje mint
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

  • Maak de thee klaar volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Doe appelsap, ginger beer en de thee in een kan, voeg de kruiden toe.
  • Serveer in een glas met ijs en een blaadje mint.

(Recept uit ARKET’s kookboek)

 

Kruidige tonic met roze pompelmoes

ngrediënten
  • 20 cl Fever-Tree Mediterranean Tonic
  • 1 roze pompelmoes
  • 3 blaadjes salie (vers)
  • ijsblokjes
  • Snij de pompelmoes in 2 (hou 1 partje apart voor de afwerking). Pers de pompelmoes (je hebt 5 cl sap nodig).
  • Snipper 2 blaadjes salie heel fijn en strooi in een glas.
  • Vul het glas met ijsblokjes en overgiet met 5 cl pompelmoessap.
  • Vul verder aan met de tonic.
  • Werk af met 1 blaadje salie en een partje pompelmoes.

(Recept van Colruyt)