Home Lifestyle Food 5 x citytrippen in hotels met sterrenrestaurant

5 x citytrippen in hotels met sterrenrestaurant

5 x citytrippen in hotels met sterrenrestaurant

Een sterrenrestaurant in je hotel, dat klinkt niet slecht! Feeling ging op zoek naar hotels met sterrenrestaurants in 5 topsteden. Zeg nee tegen ver zoeken naar een lekkere hap, want de gerechten van volgende sterrenchefs zijn binnen handbereik!

1. Barcelona

ABaC hotel

Als je voor het Spaanse Barcelona kiest, is het ultramoderne ABaC hotel een aanrader. Hier kan je naar hartelust proeven van de wonderlijke creaties van tweesterrenchef Jordi Cruz. Het hotel is gelegen hoog boven de stad bij de Tibidabo-heuvel.

www.abacbarcelona.com

2. Londen

Mandarin Oriental

Liever Londen? Dan is het Mandarin Oriental Hyde Park voor jou een place to be. In het bijbehorende restaurant toont Heston Blumenthal zijn kunsten, waarbij hij Britse traditionele recepten teleporteert naar de 21ste eeuw.

www.mandarinoriental.com/london

3. Parijs

Le Cinq

In het Parijse klasserestaurant van hotel Georges V kookt Christian Le Squer met vaste hand drie Michelinsterren van de hemel. Goddelijke gerechten gecombineerd met klasse, dat is het recept van restaurant Le Cinq. 

www.restaurant-lecinq.com

4. Amsterdam 

Librije's zusje

In het Amsterdamse hotel Waldorf Astoria staat Jonnie Boer in voor de menukeuze, terwijl zijn vrouw Thérèse de wijnadviezen op zich neemt. Hun restaurant Librije’s Zusje kreeg al snel twee Michelinsterren

waldorfastoria3.hilton.com

5. New York

The Nomad Hotel

Voor wie graag buiten Europa gaat citytrippen en eens van New York wilt 'proeven', is het Nomad hotel een interessante plek. In het plaatselijke restaurant zwaait driesterrenchef Daniel Humm de plak. Het menu is van hetzelfde niveau als dat in z’n restaurant Eleven Madison Park.

www.thenomadhotel.com

 

Voor meer tips rond citytrips kun je terecht bij 11 winterse citytrips met deze nieuwe vluchten en 5 tips voor een lowcost citytrip.

 

Lees ook:

Topspots in East London

Citytrip Parijs: 5 x lekker eten

8 verrassende eetadresjes in Bilbao

5 x lovely logeerplekjes voor Valentijn