Een van de beste manieren om de overgang van lente naar zomer te vieren is met een gezellige picknick. Het klinkt misschien als veel werk om een etentje te organiseren in de buitenlucht, maar het kan ook makkelijk. In het nieuwe nummer van Feeling brengt Menu Maison een picknick tot culinaire hoogtes met verrukkelijke recepten. Om jou een voorsmaakje te geven vind je hier enkele van onze favoriete – en verrassend makkelijke – picknickrecepten. Zo kun je een mand vullen met lekkers en naar het strand of een park!

 

5 x picknickrecepten

Waterkers salade

Een lichte salade is perfect tijdens het warme weer. Rens Kroes toont hoe je in 15 minuten een gezonde waterkers salade maakt met avocado. Neem de dressing apart mee en voeg het pas toe tijdens het serveren. Zo blijft de salade lekker vers.

Het volledige recept vind je hier.

Falafel wraps met gegrilde groenten en salsa

Wat wraps zo geschikt maakt voor een picknick is dat je het kunt personaliseren naar ieders smaak. Neem in aparte dozen de vulling, tortilla’s en salsadressing mee en laat iedereen zijn eigen wrap vullen. De salsa kan je ook gebruiken als een dip voor chips of vers gesneden groenten.

Het volledige recept vind je hier.

Broodje met gegrilde kip, olijventapenade en geitenkaas

Een lekker broodje draait om het juiste beleg. De combinatie van gegrilde kip met olijven en geitenkaas is overheerlijk. Dit recept is misschien minder simpel dan klaargemaakte broodjes kopen, maar het is zeker de moeite waard! Bovendien krijg je uit een lang stokbrood makkelijk 4 tot 6 porties.

Het volledige recept vind je hier.

Aardappelsalade

Een recept voor aardappelsalade mag niet ontbreken bij een picknick. Hiermee scoor je gegarandeerd bij iedereen! Er bestaan talloze variaties van deze klassieker. Je kunt op dit standaardrecept verder bouwen en meer ingrediënten toevoegen.

Het volledige recept vind je hier.

Limoentaart in een potje

Geen enkele picknick is compleet zonder een zoet hapje op het einde. Omdat desserts soms tricky kunnen zijn om te vervoeren, hebben wij de perfecte tip: maak het dessert in een Mason Jar. Een potje per persoon is niet alleen simpel om porties te bepalen, maar het is ook milieuvriendelijke verpakking. Voor dit recept is een oven trouwens overbodig. Smullen maar!

Het volledige recept vind je hier.

Lees ook: