Home Lifestyle Food 5 x heerlijke streetfood
5 x heerlijke streetfood

Ben je op citytrip en je wil zo weinig mogelijk tijd verliezen én alles gezien hebben? Streetfood is het antwoord. Eten op de straat, al wandelend en misschien -oeps- een beetje smossend is helemaal in!

Van hippe foodtrucks tot simpele gerechten die worden heruitgevonden, streetfood is in. Neem nu fish & chips of Haute dogs of noedels, streetfood vind je in alle vormen, telkens geinspireerd door een ander continent. 

1. Bia Mara – Antwerpen & Brussel

df

In Brussel, en sinds kort ook in Antwerpen, serveert Bia Mara erg lekkere vis met frietjes, vergezeld van zelfgemaakte sauzen en de bekende, gifgroene mushy peas (puree van erwten) met munt.

2. Bun – Antwerpen

df

Voor een portie lekker Vietnamees streetfood raden we je Bun aan in Antwerpen. Ze serveren je er kunstwerkjes. En oja, ze zijn om op te eten!

3. Mer du Nord

sd

In Brussel geniet je in de frisse buitenlucht van een heerlijk vishapje bij Mer du Nord.

4. Eetramen – Gent

sd

Ook in de culinaire hotspot, Gent is er geen gebrek aan streetfood. Noedelbar Eetramen staat gekend voor haar authentieke en vindingrijke soepen, snacks en salades.

5. Würst – Gent & Leuven

sd

Jeroen Meus kon deze strend natuurlijk niet laten liggen en startte in studensteden Leuven en Gent, Würst op. Je kan er een Haute Dog, eerste klasse bestellen.

Een snelle hap op reis

De formule van streetfood laat je toe in geen tijd je honger te stillen. Een makkelijke formule, en handig voor als op je reis bent! Wij raden je de streetfoodkeuken van John's Hot Dog Deli te Kopenhagen aan, The Bowler te Londen, Hero te Parijs en Calexico in New York. Eet smakelijk! 

Lees ook:

5 foodfestivals over de grenzen
3 zondagse food uitstapjes voor food fanaten