Home Lifestyle Food 5 x lekker eten met zicht op zee

5 x lekker eten met zicht op zee

5 x lekker eten met zicht op zee

Of je nu zin hebt in een ongedwongen lunch met tomaat-garnaal, of gaat voor een gastronomisch avondje met vers gevangen noordzeevis, in deze restaurants zit je goed. Je krijgt zeker en vast honger van een hele dag uit te waaien aan zee. Wij hebben 5 restaurants aan de kust geselecteerd waar je heerlijk kan eten.

 

1. Respect voor de vis

Dagvers gevangen vis kun je gaan eten bij het gezellige, familiale restaurant Tijdok, waar klassieke visgerechten nog met veel respect en vakkennis worden klaargemaakt.

Tijdok – Tijdokstraat 16 – 8380 Zeebrugge

2. Gastronomie en romantiek

resto Ostend queen

Het penthouse van het casino van Oostende biedt onderdak aan Ostend Queen, een prachtig restaurant met adembenemend uitzicht op zee. Hier kom je naartoe voor de gastronomie én de romantiek.

Ostend Queen – Monacoplaan – 8400 Oostende

3. Verrassende visbrasserie

restaurant toi moi et la mer

Toi Moi et La Mer ligt de Albert I-Promenade in Oostende. Dit restaurant heeft de meest uitnodigende naam van de kust. Deze visbrasserie met zicht op zee timmert al enkele jaren aan een eigen culinair parcours dat de moeite loont om te ontdekken.

Toi Moi et La Mer – Albert I-Promenade 68 – 8400 Oostende

4. Le Fox met de F van fijn

le fox zee

Sterrenchef Stéphane Buyens ken je van zijn deelname aan verschillende culinaire tv-programma’s. In zijn elegante en luxueuze restaurant in De Panne kun je terecht voor de allerfijnste gerechten.

Le Fox – Walkierstraat2 – 8660 De Panne

5. Cool voor de kids

restaurant Imperial

Op de dijk in De Panne stap je binnen bij Imperial, waar vis- en schelpdieren centraal staan op de menukaart. De sfeer is hier ongedwongen en kinderen zijn zeer welkom.

Imperial – Leopold I Esplanade 9 – 8660 De Panne

Lees ook:

De 10 beste bestemmingen in Europa volgens Lonely Planet

Glasgow by night: 5 x de hipste bars 

 

kustspecial Feeling

Haal vanaf 21/6 zeker ons juli-nummer met de nieuwe kustspecial in de winkel.

Meer leuke tips voor een daguitstap aan de kust kan je hierin terugvinden. Bekijk zeker ook de 3 pop-up stores die je niet mag missen aan zee.