https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food 5 x nieuwe restaurants die je moet proberen

5 x nieuwe restaurants die je moet proberen

5 x nieuwe restaurants die je moet proberen

Wil je in het verlengd weekend een nieuw restaurant gaan uittesten? Wij zetten 5 toppers op een rijtje.

 

1. Raam

restaurant Raam

Een charmante nieuwe eetplek in Lokeren waar je de hele dag terecht kunt voor gezonde, wereldse gerechten. Ik ben al enkele jaren fan van Yotam Ottolenghi, de Israëlisch-Britse chef die een “raam” (kuch) opende naar de keuken van het Midden-Oosten. Bij Raam koken ze een beetje in deze stijl: veel groenten, interessante kruiden en exotische twists. Eens kijken of jij kunt weerstaan aan heerlijkheden als geroosterde makreel met venkel, asperges en rucola of haloumi met in de oven geroosterde groenten? Het leuke is dat je hier doorlopend terecht kunt van 10u tot 22u.

Raam – Gentse Steenweg 136 – 9160 Lokeren

2. Cantine

restaurant cantine

Een gloednieuwe, überhippe lunchbar in Vilvoorde. Hier worden in een eigentijds, licht interieur heerlijke lunches geserveerd met pure ingrediënten. Op het menu staan lekkernijen met namen als Beets of love, Cous me en Rice rice baby. Je kunt hier gewoon binnenspringen voor de lunch en aan tafel gaan zitten of kiezen voor take-away. Elke laatste zondag van de maand is er een brunch en elke tweede donderdag van de maand worden er cocktails en snacks geserveerd.

Cantine – Schaarbeeklei 636 – 1800 Vilvoorde

3. La Chine pop-up

restaurant la chine pop up

Het hedendaags Chinees restaurant Cuichine uit de Zurenborgwijjk in Antwerpen opent een zomer pop-up: La Chine. Wie fan is van de verfijnde Chinese keuken, is waarschijnlijk al lang vaste klant bij Cuichine. Hier geen overdaad, maar mooi gebalanceerde gerechtjes die een fusie lijken van de Franse en Chinese keuken. Op de kaart staan lekkernijen als inktvis met vijf kruiden, carpaccio van wagyu en duck Chinois. Van 13 mei tot en met 4 september kun je terecht in hun zomerrestaurant mét terras.

La Chine pop-up – Rijnkaai 150 – 2000 Antwerpen

4. Plus +

restaurant plus+

PLUS+ is een supergezond en heel erg sympathiek nieuw eetadresje met Scandinavische look in hartje Gent. Bij PLUS+ zijn ze helemaal mee met de health-trend. De sapjes zijn koudgeperst en er worden géén bewaarmiddelen gebruikt. Alle ingrediënten zijn biologisch en wie suiker of tarwe wil vermijden, komt hier in de hemel terecht. Uiteraard zijn alle gerechten verbonden aan de seizoenen en volgens de principes van slow food bereid met kraakverse producten. De bezielers van dit project zijn de twee geëngageerde zussen Lien en Sofie.

PLUS+ – Ajuinlei 14 – 9000 Gent

5. Dim

restaurant Dim

Dim is een nieuw, Japans geïnspireerde restaurant van Johan Segers met de jonge Japanofiel en getalenteerde chef Dimitri Proost in de keuken. Dimitri trok meermaals naar Japan en serveert enkel de oorspronkelijke sushi met Japanse rijst van topkwaliteit en in het wild gevangen vis. Daarnaast staan er een tiental fenomenale gerechten op de kaart, die je één voor één wilt uitproberen. Je zit naast elkaar aan de toog, nét zoals in Japan. Dim is gevestigd in het oude pand van ‘t Koraal, waar de maritieme decoratie nog niet helemaal is verdwenen, maar laat dat je niet tegenhouden om de keuken van Dimitri te ontdekken.

Dim – Leeuwenstraat 1 – 2000 Antwerpen

Nog meer leuke adresjes zijn de 3 x heerlijke koffiebars volgens Sihame El Kaouakibi en 5 adressen voor een heerlijke gin.

Lees ook:

Eindelijk: 3 x roomijsjes, zero schuldgevoel!

How-to: salades in een glazen pot

7 x frietjes zonder aardappel