5 x originele en smakelijke recepten voor een hartig ontbijt

Een heleboel diëtisten raden een hartig ontbijt aan om je suikerinname te verminderen. Online zijn dan ook talloze gezonde receptjes terug te vinden. Maar in een zee van ‘breakfast ideas’ is het makkelijk om overweldigd te raken. Daarom verzamelden wij 5 x originele en smakelijke recepten voor een hartig ontbijt.

Hartige pannenkoeken van spinazie en courgette

Hartige pannenkoeken van spinazie en courgette

Hartige pannenkoeken van spinazie en courgette

  • 1 bosje radijzen
  • 1 komkommer
  • 1 bosje dille (fijngesneden)
  • 750 ml yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 260 g bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 4 eieren
  • 1 courgette (geraspt)
  • 60 g spinazieblaadjes (fijngesneden)
  • 5 muntblaadjes (fijngesneden)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Snijd de radijzen en komkommer met een mandoline in superfijne plakjes. Roer de dille door 150 ml yoghurt en breng op smaak met zout, peper, 1 el olijfolie en citroensap. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop de eieren en 600 ml yoghurt tot een glad mengsel in een andere kom. Voeg al roerend bij de bloem. Als het beslag wat te dik is (afhankelijk van de yoghurt), kun je wat melk toevoegen. Roer courgette, spinazie en munt door het beslag. Pak pannenkoekjes van het beslag. Serveer met de yoghurtdressing, komkommer en radijsjes.

Recept: Ann Van Der Auwera.

Kaaswafels met ei en avocado

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
  • Olijfolie
  • 60 g tarwemeel (type 80) of klein speltmeel
  • 1 ei
  • 60 tot 80 ml amandel- of magere melk
  • 30 g geraspte Gruyèrekaas
  • 1 snuifje zuiveringszout
  • zout en peper
  • 1 handvol rucola
  • 1/2 avocado
  • 1 ei
  • olijfolie
  • zout en peper
  • chilipeper
  • Verwarm je wafelijzer voor en smeer het in met een beetje olijfolie.
  • Voeg in een kom meel, bakpoeder, zout en peper toe en meng het goed door elkaar.
  • Voeg dan het licht opgeklopte ei en de melk toe. Zodra het deel homogeen is, voeg je de geraspte Gruyèrekaas toe.
  • Giet 1/2 van het deeg in het wafelijzer en sluit het. Bak tot de wafel goudbruin is. Herhaal dit tot de deegkom leeg is.
  • Serveer met rucola, een halve avocado, een zachtgekookt of gepocheerd ei en breng op smaak met olijfolie, zout peper en chilipeper. Smakelijk!

Bron: Clemfoodie.

Toast avocado met gerookte zalm

Toast avocado met gerookte zalm

Toast avocado met gerookte zalm

Toast avocado met gerookte zalm

  • 1 boerenbrood
  • 3 plakjes gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 pompelmoes
  • 1 takje dille
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • geroosterd sesamzaad
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd sneetjes brood van 2 cm af en leg ze op een bakplaat.
  • Meng de avocado met olijfolie, fleur de sel en het sap van een limoen.
  • Zet de sneetjes brood in de oven tot ze goudbruin kleuren en verwijder ondertussen de steeltjes van de dille.
  • Smeer op elke toast de avocadopuree en leg er plakjes zalm, stukjes pompelmoes en dille op. Werk af met een beetje peper, een snufje fleur de sel en limoensap.

Bron: HealthyLaura.

Omelet met spek en spinazie

Omelet met spek en spinazie

Omelet met spek en spinazie

Omelet met spek en spinazie

  • 3 eieren (opgeklopt)
  • 3 eetlepels melk
  • 1/2 kopje spinazie
  • 1/4 kopje kerstomaten
  • 2 plakjes spek
  • 1/3 kopje geraspte kaas
  • peper en zout
  • Snijd het spek in dunne reepjes en bak het in een pan tot het knapperig is.
  • Snijd de tomaten doormidden en snijd de spinazie in stukjes.
  • Klop de eieren in een kom en voeg melk, zout en peper toe. Klop opnieuw.
  • Giet het eimengsel in de pan.
  • Laat het mengsel 1 tot 2 minuten koken op een middelmatig vuur.
  • Voeg spinazie, tomaten, spek en kaas toe.
  • Laat alles nog 2-3 minuten in de oven koken.
  • Serveer en geniet!

Bron: Valentina’s Corner.

‘Eggs benedict’ met Engelse muffins

'Eggs benedict' met Engelse muffins

‘Eggs benedict’ met Engelse muffins

‘Eggs benedict’ met Engelse muffins

  • 3 theelepels witte wijnazijn
  • 1 grote eierdooier
  • 1/2 kopje gesmolten boter
  • 1 theelepel vers citroensap
  • 2 eieren
  • 1 Engelse muffin
  • 2 plakjes gerookte ham
  • zout en peper

Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan. Plaats een hittebestendige kom op de pan. Voeg de eierdooier en 2 eetlepels witte wijnazijn toe. Klop constant.

Haal de kom van het vuur en roer de gesmolten boter er geleidelijk aan in. Zet de kom terug in de pan en laat alles 2 minuten koken. Blijf voortduren kloppen. Herhaal het proces met de resterende boter tot de hollandaisesaus begint te harden. Roer het citroensap, zout en peper erdoor. Zet aan de kant.

Breng opnieuw water aan de kook in een grote kookpot. Zet op een lager vuurtje en voeg het overgebleven azijn toe. Roer stevig door elkaar. Breek 1 ei en laat het 2-3 minuten koken. Verwijder het ei voorzichtig en herhaal dit met de overgebleven eieren.

Snijd de muffin doormidden en toast hem, zodat hij licht geroosterd wordt. Smeer op elke muffinhelft een kleine hoeveelheid hollandaisesaus. Garneer met een plakje ham en een gepocheerd ei en giet er enkele druppels saus overheen. Serveer met een salade.

Recept: Gordon Ramsay via People.

Ontdek meer smakelijke recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content