Lekker verfrissend: 5 x zelfgemaakte ijsjes

Fruitig of met chocolade: een ijsje is de beste remedie tegen de zomerse hitte. Niet naar de winkel? Dan kies je toch voor zelfgemaakte ijsjes! Voor deze eenvoudige recepten heb je niet eens een ijsmachine nodig. Aan de slag!

5 x zelfgemaakte ijsjes

Vegan bananenijs met chocolade

Ingrediënten:
  • 1 blik kokosmelk
  • 4 bananen
  • 2 el ahornsiroop
  • 100 gr chocoladestukjes
  • 100 gr fijngehakte noten

Bereiding: 

  1. De dag voordien: snijd de bananen in twee en doe ze in de diepvries.
  2. De dag zelf: doe de bananen, ahornsiroop en kokosmelk in een blender en mix tot een glad geheel.
  3. Meng er de chocoladestukjes en noten doorheen. Plaats het ijs nog minstens twee uur in de diepvries.

Bron: Mindful Avocado

Sorbet van honing, citroen en rozemarijn

Ingrediënten:

  • 200 ml honing
  • 250 ml water
  • Verse rozemarijn (naar smaak)
  • Zeste van 2 citroenen
  • 375 ml citroensap (+/- 4 citroenen)

Bereiding:

  1. Doe het water, de honing, de rozemarijn en de zeste in een kookpot en breng aan de kook. Filter het geheel daarna met behulp van een zeef.
  2. Voeg het citroensap toe en laat het mengsel minstens twee uur afkoelen.
  3. Giet het mengsel in een schaal en zet het een uur in de diepvries.
  4. Haal de schaal eruit en mix het sorbetijs tot een glad geheel met een mixer.
  5. Zet het ijs opnieuw een uur in de diepvries. Herhaal dit proces drie uur lang.

Bron: My Darling Lemon Thyme

Ananas-sinaasappelsorbet

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote ananas
  • 1 kleine sinaasappel

Bereiding: 

  1. Schil de ananas, haal de harde kern eruit en snijd de rest in kleine stukjes. Leg de stukjes op een plaat, dek het geheel af met aluminiumfolie en zet het vijf uur lang in de diepvries.
  2. Schil de sinaasappel en doe deze in een blender samen met de bevroren ananasstukjes. Voeg eventueel ook wat sinaasappelzeste toe.
  3. Mix alles tot een glad mengsel. Voeg een beetje water toe als het ijs klonterig is. Serveer de sorbet of plaats hem nog enkele uren in de diepvries voor een stevigere consistentie.

Bron: Taste Made

Chocolade-Amaretto-ijs

Ingrediënten:

  • 30 cl volle room
  • 150 gr gecondenseerde melk
  • 25 gr cacaopoeder
  • 50 gr geraspte pure chocolade
  • Een scheutje amaretto of een paar druppels amandelextract

Bereiding: 

  1. Zeef de cacaopoeder. Meng het met de gecondenseerde melk en de amaretto of het amandelextract.
  2. Klop de volle room tot slagroom met een garde. Eens de room stevig begint te worden, voeg je het cacaopoeder-mengsel toe. Klop de room verder tot een homogeen beslag.
  3. Voeg de geraspte chocolade toe. Giet het mengsel in een schaal en laat het ijs minstens zes uur rusten in de diepvries.

Bron: Alter Gusto

Sorbet van aardbei en watermeloen

Ingrediënten:

  • 500 gr watermeloen
  • 250 gr aardbeien
  • 40 gr honing

Bereiding: 

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix enkele minuten. Lijkt de sorbet te dik? Voeg dan 2 à 3 eetlepels water toe.
  2. Doe de sorbet in een schaal. Plaats de schaal in de diepvries tot de sorbet stevig genoeg is om te serveren.

Bron: One Dish Kitchen

Meer tips om af te koelen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content