Home Lifestyle Food 5 x nieuwe restaurants die een bezoekje waard zijn

5 x nieuwe restaurants die een bezoekje waard zijn

5 x nieuwe restaurants die een bezoekje waard zijn

Op zoek naar een leuke plek voor een gezellig diner? Deze 5 nieuwe restaurants zijn door ons getest en goedgekeurd!

1. Amuni

Amuni

Pizzeria Amuni opende nog maar pas zijn deuren in Brugge. In deze pizzeria wordt het deeg voor de pizza’s gemaakt volgens het recept van Massimo Giuliana, één van de beste pizzabakkers in Italië. Het zijn pizza’s met een heerlijke dunne en krokante bodem die ervoor zorgt dat ze licht verteerbaar zijn. In het deeg zit dan ook biologische tarwebloem uit Italië en een moedergist. Na het prepareren mag het deeg gedurende 24 uur rustig rijzen. Dit zorgt ervoor dat de pizzabodems de heerlijke smaak van zuurdesem bevatten, precies zoals in la bella Italia zelf. Geniet jij graag van een aperitiefje voor je aan tafel gaat? Dat kan in hun gezellige bar.

Eet jij liever een gezondere pizzavariant? Check dan hier het recept voor een glutenvrije quinoa-pizza.

Mallebergplaats 2, 8000 Brugge – www.amuni.be

2. Smokey Jo’s Garage

Smokey Jo

Ken je het pop-up restaurant Josephine’s? Smokey Jo’s Garage barbecue-restaurant is een nieuw project van hetzelfde team. Net als vorig jaar opende de pop-up z’n deuren op de terreinen van brouwerij De Koninck in Berchem. Wat er hier allemaal te beleven valt? Je kan er luieren, craft beers drinken, authentieke barbecue-gerechten proeven, films kijken, de kinderen laten spelen in Kid’s Village, maar vooral geniet van de laid back sfeer.

Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen – www.smokeyjosgarage.be

3. Raam

Raam

Een charmante nieuwe eetplek in Lokeren waar je de hele dag terecht kunt voor gezonde, wereldse gerechten. Wij zijn al enkele jaren fan van Yotam Ottolenghi, de Israëlisch-Britse chef die een “raam” (kuch) opende naar de keuken van het Midden-Oosten. Bij Raam koken ze een beetje in deze stijl: veel groenten, interessante kruiden en exotische twists. Eens kijken of jij kunt weerstaan aan heerlijkheden als geroosterde makreel met venkel, asperges en rucola of haloumi met in de oven geroosterde groenten? Het leuke is dat je hier doorlopend terecht kunt van 10u tot 22u.

Gentse Steenweg 136, 9160 Lokeren – www.raamfood.be

4. Cantine

Raam

Cantine is een gloednieuwe, überhippe lunchbar in Vilvoorde waar heerlijke lunches geserveerd worden met pure ingrediënten in een eigentijds, licht interieur. Hun menukaart barst van de gerechten met klinkende namen zoals Beets of love, Cous me en Rice rice baby. Als je liever niet in-house luncht, kan je ook kiezen voor take-away. Elke laatste zondag van de maand is er een brunch en elke tweede donderdag van de maand worden er cocktails en snacks geserveerd.

Schaarbeeklei 636, 1800 Vilvoorde – www.eatatcantine.be

5. De nieuwe Boury

Boury

Tim Boury en zijn vrouw renoveerden een prachtige fifties-villa tot een gloednieuw en indrukwekkend restaurant in Roeselaere. Hun oude sterrenzaak verhuisde naar dit nieuwe pand en zo werd het sterrenrestaurant Boury in een nieuw jasje gestopt. Het restaurant beschikt over een hypermoderne keuken, een klein gastenverblijf (Caspium by Boury) en een business lounge (Musa). De menukaart werd behouden, maar het restaurant biedt nu plaats aan 50 personen i.p.v. 45. Nog steeds niet overtuigd? Boury was vijf jaar sous-chef in Oud Sluis, viskok van het jaar in 2009 en Jonge Topchef van het jaar 2014 bij Gault Millau. Redenen genoeg om een bezoekje te brengen, toch?

Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare

Lees ook:

4 topadresjes om lekker te smullen in Antwerpen
Dit is het beste Vlaamse groenterestaurant in 2016
6x de beste visrestaurants aan de Belgische kust