Home Lifestyle Food 6 niet te missen cafés
6 niet te missen cafés

Van het lekkerste glas wijn tot de smaakvolste pint of kop thee: foodie en wijnimporteur Luc Hoornaert onthult waar je volgens hem de beste bars en cafés kunt vinden.

1. Brussel: Etiquette

Luc Hoornaert : "Wijnbar Etiquette ligt in een zakelijke wijk in Brussel, een niet evidente plaats. Toch ga ik hier graag naartoe: er worden niet minder dan 70 wijnen per glas geschonken en dat is uniek in België. Naast een drankje kun je hier ook een lekker hapje eten."

Etiquette, Emile de Motlaan 19, 1000 Brussel.

Etiquette

2. Vlaams-Brabant: The Capital

Luc Hoornaert : "In Leuven wordt sowieso veel gedronken, vooral door studenten. Misschien dat er daarom maar weinig echt goede cafés zijn? Gelukkig vind je pal op de Grote Markt The Capital. Het is één van de vijf grootste biercafés ter wereld, met bijna 3.000 soorten bier."

The Capital, Grote Markt 14, 3000 Leuven.

The Capital

3. West-Vlaanderen: Hof van Commerce

Luc Hoornaert: "De boerderij waarin café Hof van Commerce in Stavele is gevestigd, is al 180 jaar oud. Het café werd vijftien jaar geleden gerenoveerd, maar het doet me nog altijd denken aan een scène uit De Witte van Zichem. Elke week is er een breugelbuffet waar mensen kunnen aanschuiven. De recepten van de huisgemaakte charcuterie zijn van generatie op generatie doorgegeven."

Hof van Commerce, IJzerstraat 16, 8691 Stavele.

Hof van Commerce

4. Oost-Vlaanderen: Hotsy Totsy

Luc Hoornaert: "Toen ik nog actief was in het hedendaagse kunstmilieu, kwam ik regelmatig in Hotsy Totsy in Gent. Nu nog bestaat het cliënteel voor een groot deel uit mensen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Het café is een hommage aan Al Capone: zijn stamcafé in Chicago heette de Hotsy Totsy Club."

Hotsy Totsy, Hoogstraat 1, 9000 Gent.

 

5. Antwerpen: T-Qualiteatime

Luc Hoornaert: "T-Qualiteatime, in het centrum van Antwerpen, is een uniek theehuis waar alleen thee van de allerhoogste kwaliteit wordt geschonken. Het zogenaamde haute-couturetheemerk TWG uit Singapore wordt hier bijvoorbeeld verkocht, maar ook talloze Japanse groene theesoorten. De thee wordt hier ook volgens de regels van de kunst klaargemaakt."

T-Qualiteatime, Kloosterstraat 85, 2000 Antwerpen.

T-Qualiteatime

6. Limburg: King Kong

Luc Hoornaert: "King Kong in Hasselt is een charmante koffiebar waar alles klopt: de inrichting, de sfeer, de kwaliteit van de koffie en de prijs. Het koppel dat deze koffiebar runt, is ook enorm sympathiek en passioneel."

King Kong, Maastrichterstraat 58, 3500 Hasselt.

King Kong