Home Lifestyle Food 7 dingen die je gewoon moet weten over chocolade

7 dingen die je gewoon moet weten over chocolade

7 dingen die je gewoon moet weten over chocolade

We weten allemaal dat chocolade goed is voor de gezondheid. Het voorkomt Alzheimer, maakt je gelukkiger en verkleint de kans op een beroerte. Maar we durven te wedden dat je deze 7 weetjes over chocolade nog niet wist.

 1. Overduidelijk de eerste grote liefde. Je hart gaat sneller kloppen van chocolade dan van zoenen. Sorry mannen.
 2. Wil je weten waarom vrouwen naar chocolade snakken tijdens hun menstruatie? Cacao bevat namelijk magnesium wat helpt tegen de krampen. Dus het dient als natuurlijke pijnstiller voor ons vrouwen.
 3. In China bestaat er een pretpark waar de attracties volledig eetbaar zijn. World Chocolate Wonderland bestaat uit chocolade replica's van de terracotta soldaten, de Chinese muur en zelfs kleding. Dé walhalla voor chocoladeliefhebbers over de hele wereld.
 4. Er bestaat een vierde soort chocolade! Deze (toevallige) soort, dulcey chocolate, is een variant op de witte chocolade, dus er zit geen cacao in maar cacaoboter. Het smaakt romiger, minder zoet en wordt vaak gebruikt door koks.

  Dulcey Chocolade

 5. Pizza wordt naar een whole new level gebracht. Amerikanen en Brazilianen kennen en eten het al: chocoladepizza's. De pizzabodems worden belegd met een chocoladesaus en de topping bestaat uit nootjes, chocolade, marshmallows of fruit.

  Chocoladepizza

 6. Zoet en hartig gaan perfect samen. Dat wil Lay's toch bewijzen. Zij combineren hun zoute chips met een laagje melkchocolade. Het resultaat heet 'Lay's Wavy' als je graag een zak wil aanschaffen, uit nieuwsgierigheid. 😉

  Chocoladechips

 7. Chocolademerken experimenteren vaker met speciale smaken. Kit Kat staat hiermee op de eerste plaats. Wat dacht je van KitKat met groene thee, kaas of zoete aardappel? Nog bizarre combinaties die bestaan zijn chocolade met spek, wasabi chocolade en chocolaatjes gemaakt van kamelenmelk. Waarschijnlijk ga je twee keer nadenken voor je die in je mond steekt.

  Rare smaken KitKat

Voor nog meer chocoladeweetjes of heerlijke recepten, lees dan ook deze artikels: