We weten al dat vis boordevol gezonde stoffen zit. De uitdaging is om de aanbevolen dosis van twee porties per week te halen zonder dat het eentonig wordt. Met deze 8 recepten geef je de visgerechten op je menu een leuke twist.
8 x visrecepten
Zalmburgers
Bij burgers denken we meteen aan een caloriebom met vlees. Rens Kroes (jawel, de zus van) toont dat het ook gezond kan: met vis. Deze zalmburger gebakken in kokosolie met dillesaus is een echt powerfoodrecept!
Tonijn smaakt niet alleen heerlijk in een salade niçoise. Probeer het eens als vervanging voor gehakt bij gevulde paprika’s in de oven. Met enkele zongedroogde tomaten en olijven geef je een mediterrane draai aan het klassieke recept.
Fish & chips is ideaal voor het stillen van die fried food cravings die wel eens durven opkomen. Maak je eigen vissticks van pladijs, met tartaarsaus op basis van Griekse yoghurt.
Frisse salade met gerookte zalm, avocado en komkommer
Inspiratie nodig voor die drukke dagen waarop het allemaal snel moet gaan? Met dit saladerecept van gerookte zalm en avocado zet je in een paar minuten een gezonde én vullende maaltijd op tafel.
Naast zalm is forel één van de gezondste opties onder de vette vissoorten en minstens even lekker. Rijk aan omega-3 en makkelijk in zijn geheel klaar te maken in de oven. Serveer met een frisse bietensaladeet voilà!
Rauwe makreel met granaatappel en geroosterde sesamzaadjes
Rauwe vis kennen we vooral in de vorm van sushi, maar heb je het al eens in een slaatje geprobeerd? Pascale Naessens leert je om in 7 minuten verse makreel om te toveren tot een volwaardige maaltijd.
Ook de Britse chef-kok Jamie Oliver snelt je graag te hulp met inspiratie. Zijn recept voor kabeljauw uit de oven kun je naar smaak personaliseren. Het oogt even goed als het smaakt, met perfecte kleuren voor de lente!
Natuurlijk mag een recept voor de perfecte zalmfilet niet ontbreken in deze lijst. Met broccoli geef je de bijhorende puree een extra vitamineboost. Smakelijk!