Home Lifestyle Food 5 x lekker eten op restaurant in Oostende

5 x lekker eten op restaurant in Oostende

5 x lekker eten op restaurant in Oostende

De koningin der badsteden Oostende heeft vele mooie plekjes. Maar in deze 5 restaurants kan je niet alleen lekker eten, maar heb je ook een ongeëvenaard uitzicht op de zee. Dit is Oostende op zijn best.

1. Smakelijke histories

Debrasserie au bord de mer’ Histoires d’O schurkt tegen de zee aan, laaft de dorstigen en voedt de hongerigen. Ongeacht of die zin hebben in een cappuccino of gin-tonic of opteren voor dagverse garnaalkroketten, slaatjes, pasta’s of tapas. Voeg daarbij de doorleefde vintage look van dit restaurant, de vrijdagse livemuziek en de zondagse thee met ‘pateekes’ en je krijgt een wel heel bijzonder adresje in Oostende.

Histoires d’O, Albert I Promenade 53

Histoires d'O

 

2. Topchef met visie

Culinaire verwennerij met zicht op zee, dat is Savarin in een notendop. Hier worden met kwaliteitsproducten eigentijdse gerechten gecreëerd. Inventief, maar zonder hun klassieke roots te verloochenen én betaalbaar. De Michelingids vindt dit de uitgelezen plek om van de zonsondergang boven Oostende te genieten!

Savarin, Albert I Promenade 75

Savarin

 

3. Ostensjhe gernoazen

Elke avond, tussen 19 en 20 uur, kussen de vissers hun vrouwen vaarwel om de hele nacht de wilde baren te bedwingen. Alleen wie zijn vangst binnen het etmaal lost, mag aan de Vistrap aanmeren. Het maakt van de Vistrap de perfecte stop voor verse Noordzeevis uit het vuistje. De vissersambiance in het restaurant krijg je er gratis bij.

Vistrap, Visserskaai

Vistrap

4. Fort met designallures

In het ongerepte duinengebied achter de havengeul ligt Fort Napoleon te blinken dat werd opgetrokken in 1811 en in 1995 fraai werd gerestaureerd. Vandaag kun je in dit robuuste, eenzame fort verdwalen of er dineren, lunchen of een koffie drinken. Met dank aan designer Fabiaan Van Severen die er een uitgepuurde bistro en dito restaurant creëerde. Intussen geniet je van vuurtoren Lange Nelle, de haven en van het eindeloze duinenlandschap.

Fort Napoleon, Vuurtorenweg (Oosteroever)

Fort Napoleon

 

5. Adembenemende inspiratie

In de geklasseerde art-decogalerie Beau Site kun je letterlijk uren blijven zitten. Je installeert je in een van de vintage designstukken die je ook kunt aanschaffen en geniet van de altijd veranderende zee. Dit is een plek waar kunst, design en goed eten samenkomen. Pure smaken, echte gerechten en dat in een geïnspireerde omgeving. Het smaakt naar meer in het restaurant in Oostende.

Galerie Beau Site, Albert I Promenade 39

Galerie Beau Site