Aardappelgratin met ganzenlever en truffelsap

Nog een fijn receptje voor de mini-kookpannetjes van Le Creuset

Aardappelgratin met ganzenlever en truffelsap
Voor 6 ministoofpannetjes

Ingrediënten:
– 1 kg aardappelen (Bintje of Charlotte)
– 40 cl melk
– 200 g vloeibare room
– 1 takje tijm
– 1 el boter
– 1 teentje knoflook
– 1 mespunt geraspte nootmuskaat
– 1 tl fijn zout 

– versgemalen peper
– 200 g half-gare
ganzenlever
– 1 blikje truffelsap

Bereiding:
1. Verwarm de oven op 160°C (thermostaat 5/6).
2. Schil, was en droog de aardappels. Snijd ze in dunne plakjes van 3-4 mm dik.
3. Breng in een braadpan de melk aan een kook, terwijl je deze met een garde roert.
4. Voeg de aardappels, het keukenzout, de versgemalen peper en de nootmuskaat toe. 5. 5. Voeg het takje tijm toe aan de aardappels. 
Kook de aardappels 15 minuten in de melk op laag vuur terwijl u met een houten lepel roert. Roer de room erdoorheen, breng aan de kook en voeg indien nodig zout en peper toe.
6. Wrijf de zijkanten van ministoofpannetjes in met het teentje knoflook.
7. Snijd de ganzenlever in kleine blokjes.
8. Verdeel een eerste laag van de aardappels op de bodem van de ministoofpannen. Voeg een paar blokjes ganzenlever en dan een tweede laag aardappels.
9. Doe bovenop elke ministoofpan een paar dunne krulletjes boter.
10. Laat de ministoofpannen 20 minuten in de oven “au bain marie” koken, op een bakplaat met daarin een paar glazen water.

Serveertip: 
Serveer als bijgerecht bij gevogelte of rood vlees.
 Laat je gasten naar eigen smaak truffelsap toevoegen.

Partner Content

Gesponsorde content