Apero-time: Virgin Tom Collins en Bloody Mary-oesters

Speciaal voor de ietwat aparte zomer waar we met z’n allen op afstevenen, zet Feeling vijf zomerse cocktailklassiekers met een twist – én een perfect bijpassend hapje als smakelijke danspartner – op een rij! Vandaag op de apero-tafel: een alcoholvrije Virgin Tom Collins en Bloody Mary-oesters.

Virgin Tom Collins

Wat je nodig hebt (voor 2 glazen): 

  • 1 komkommer
  • sap van 2 limoenen
  • 2 limoenen (in schijfjes)
  • 330 ml bruiswater
  • ijsblokjes

Zo maak je het: 

Schil de komkommer. Schil er ook 2 linten af om de glazen mee te decoreren. Pureer de rest in een blender of sapcentrifuge. Giet samen met het limoensap in een shaker. Shake goed en giet in de vooraf met ijs gekoelde glazen. Top af met bruiswater.

Bloody Mary-oesters

Wat je nodig hebt (voor 12 oesters): 

  • 12 oesters
  • 200 ml tomatensap
  • 75 ml wodka
  • 1 tl worcestersaus
  • citroensap (een kneep)
  • tabasco (naar smaak)
  • versgemalen zwarte peper

Zo maak je het: 

Doe het tomatensap, de wodka, de worcestersaus in een beker. Roer goed. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco en de peper. Open de oesters. Leg ze op een bord met ijs. Schep op elke oester 1 of 2 eetlepels van de bloody mary.

Extra tip

Wil je liever geen alcohol, dan kun je de oesters ook klassiek serveren, of met een beetje citroen en een druppel tabasco voor wie van pittig houdt.

 

Meer lezen over cocktails en recepten:

Tekst: An van der Auwera. Beeld: Wout Hendrickx. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content