Tijdens de eerste lockdown ook aan het bakken geslagen? Je bent niet alleen. Tijd om opnieuw te bakken? Op Instagram vind je heel wat inspiratie.

As Cooked By Ginger

De Hasseltse Laurence deelt dagelijks receptinspiratie op haar @ascookedbyginger. En daar zitten ook heel wat lekkere dessertjes bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Eliens cuisine

Elien haar foto’s zien er zo mooi uit dat je spontaan zin krijgt om te bakken. Hoog op onze to-do-lijst: deze appelcrumble. Meer inspiratie op @eliens_cuisine.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vegafoodness

Graag vegan? Voor een lekker dessert heb je helemaal geen dierlijke producten nodig. Dianne deelt vegan recepten op @vegafoodness. Wat dacht je van deze chocolade pindakaastaart met caramelsaus?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Weekend!💕 En dat betekent weer een lekker bak receptje, namelijk deze vegan chocolade pindakaastaart met caramelsaus. Een echte guilty pleasure voor al m’n choco fans🍫🍫 Bij mij was die binnen 2 dagen op dus dat zegt wel genoeg over hoe lekker deze taart is!💛 Ga jij ‘m dit weekend maken? RECEPT (springvorm 18cm): Bodem: 110 gr geroosterde ongezouten pinda’s 160 gr havermout 1/4 tl zout 70 gr plantaardige boter 3 el agave siroop Vulling: 1 blik (400 ml) volle kokosmelk (minstens 24 uur gekoeld) 150 gr zuivelvrije pure chocolade (60%) 75 ml agave siroop 90 gr pindakaas Snufje zout Caramelsaus: 35 ml kokosolie 60 ml agave siroop 30 gr cashewnoten pasta Snufje zout 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Maal de pinda’s en havermout tot een grove massa. Voeg de gesmolten boter, agave siroop en zout toe. Blend alles nog even door elkaar. Het deeg moet aan elkaar plakken. 3. Vet een springvorm licht in met wat boter en leg twee stroken bakpapier kruislings over de bodem zodat je de taart er later makkelijk uit kunt tillen. 4. Verdeel het beslag over de bodem en druk aan met een lepel. 5. Zet de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna volledig afkoelen. 6. Schep de room uit het blik kokosmelk in een pan. Giet 75 ml van het vloeibare gedeelte uit het blik en doe de rest bij de pan met de room. 7. Verwarm de pan op middelhoog vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten. 8. Voeg alle overige ingrediënten voor de vulling toe en roer alles tot een glad mengsel. 9. Giet de vulling over de afgekoelde bodem en zet de taart voor 4 tot 6 uurtjes in de vriezer. Je kunt ‘m ook een nacht in de koelkast zetten. 10. Smelt de kokosolie voor de caramelsaus en doe alle ingrediënten in een blender. Meng totdat je een gladde caramelsaus hebt. 11. Laat de taart vanuit de vriezer even een aantal minuten op het aanrecht staan en schenk de caramelsaus en gehakte pinda’s eroverheen. #vegafoodness #vegan #vegancommunity #vegafood #veganfood #vegantaart #taart #chocolade #pindakaas #guiltypleasure #veganbakken #recepten #lactosevrij #foodie #food #blogger #foodblog #foodblogger #denhaag #bakken #pie

Een bericht gedeeld door VEGAFOODNESS | Dianne (@vegafoodness) op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fairytalebaking

Julie Van den Driesschen – je kent haar misschien als winnaar van Bake Off Vlaanderen 2018 – deelt haar inspiratie op @fairytalebaking.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Oh my pie

Wie glutenvrij bakt, kan terecht bij @oh.my.pie.  Marike heeft zelf coeliakie, maar dat wil niet zeggen dat ze niet kan genieten van taart. Ze ontwikkelt recepten en schreef ondertussen al 2 kookboeken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Afgelopen weekend maakte ik zo’n ongelofelijk lekker taartje, namelijk een no-bake appeltaart cheesecake met de appeltjes uit eigen tuin,🍎waarin de smaken van appeltaart en cheesecake samenkomen.🤤 Terwijl wij ontzettend genieten van een paar dagen vakantie in eigen land kan ik het niet laten om mijn enthousiasme voor dit taartje te delen. We namen een paar stukjes taart mee op vakantie en genoten iedere dag van een puntje als ontbijt!🥰 Dit kan ik iedereen aanraden.🤩👌🏻 Het leuke is toch wel dat iedereen dit taartje kan maken. Ben je benieuwd naar het recept? Laat het mij weten met een ❤️ of een 🍎. Dan zal ik het recept uitwerken en binnenkort online zetten!🥳 Fijne dag vandaag lieve mensen! 😘 #ohmypie #glutenvrij #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenvrijerecepten #tarwevrij #gezondeleefstijl #ontbijttaart #tarwevrij #vegan #lactosevrij #koemelkvrij #singluten #glutenfrei #glutenfreibacken #coeliakie #breakfastpie #foodfotografie #appeltaart #cheescake

Een bericht gedeeld door Marike | OH MY PIE! (@oh.my.pie) op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer tips om te bakken: