BBQ 2.0: burger van zoete gamba’s met geitenkaasolie en een sneetje gegrild vlees van Sofie Dumont

Een hele zomer lang poot chef Sofie Dumont haar keuken neer op de grootste organic boederij van Ibiza ‘Terra Masía’. Een absoluut pareltje gelegen in hartje Ibiza, waar locals groenten en fruit duurzaam en ecologisch telen. Verschillende bekende gasten binden er de kookschort om. Deze week is het de beurt aan Pascal Braeckman, Vlaanderens bekendste klankman. Hij maakt samen met Sofie een typisch gerecht uit Ibiza: Chorizo inktvissen op de barbecue én een burger van zoete gamba’s met geitenkaasolie en een sneetje gegrild vlees. De recepten vind je hier.

Tijdens de zomervakantie post Sofie elke week een nieuwe video online op haar YouTube kanaal ‘Sofie Dumont Chef’. Deze week is het de beurt aan geluidsman Pascal Braeckman. Voor televisieprogramma’s als Reizen Waes reisde hij al de wereld rond, maar hij zette nooit eerder voet op ‘La Isla Blanca’. Hij en Sofie maken in de buitenkeuken twee heerlijke gerechten met onder andere inktvis, chorizo, zoete gamba’s en een heerlijke stukje vlees op de barbecue. De kruiden plukken ze in op de boerderij. Beste bartender ter wereld Ran Van Ongevalle zorgt voor de cocktails. Cath Luyten – die óók nog komt meekoken met Sofie –  is voor de gelegenheid geluidsvrouw van dienst.

Chorizo inktvissen

Ingrediënten

  • 300 g verse inktvis ringen
  • 150 g chorizo in blokjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 gele courgette in schijfjes

Zo maak je het

Laat de chorizo met olijfolie en look in ovenschaal even opbakken. Leg er de inktvis ringen op en doe het deksel van de barbecue dicht. Laat 2 à 3 minuten garen. Meng alles onder elkaar, en werk af met fijne schijfjes courgette.

Surf and Turf burgers

Ingrediënten (voor 10 personen)

  • 20 zachte brioche broodjes
  • 20 grote zoetwatergarnalen, gepeld
  • 300 g rucola en/of mosterdblad
  • 1 pot verse mayonaise
  • 2 kg ribeye op kamertemperatuur
  • Geitenkaas-koriander boter
  • 150 g zachte boter
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el fijn gesneden koriander
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 1 tl chilipoeder
  • snuif zout en peper van de molen

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten voor de boter stevig onder elkaar en hou opzij. Haal de pantsers van de garnalen, kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Leg ze eventueel tussen een grillrooster en grill ze kort aan beide kanten. Bestrijk het vlees met wat olijfolie, kruid met peper en zout. Grill een drietal minuten aan elke zijde, laat 5 minuten rusten. Verwarm wat gamba boter in een pan, schik er de gegrilde garnalen op. Snij het gegrilde vlees in dunne reepjes.  Leg de opengesneden broodjes even op de grill. Smeer de bodem in met mayonaise. Leg er de sla, het vlees en de garnalen op. Doe het deksel erop, een prikker erdoor, en dien op.

Video: Sofie Dumont & Pascal Braekman koken in Ibiza

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer tips voor een geslaagde barbecue:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content