Van een frisse Tabouleh met bulgur, munt en granaatappel tot een rokerige baba ganoush: de Libanese keuken heeft heel wat troeven in handen. In deze hippe Antwerpse zaakjes eet je heerlijke Midden-Oosterse streetfood.

Beirut nights: 6 x Libanese fingerfood in Antwerpen

1. Felfel

Bij Felfel zie je de warmte en gezelligheid van een traditioneel Libanese keuken en de hang naar hippe trends in de Antwerpse binnenstad samenvallen. ‘s Avonds delen jij en je gezelschap een handvol traditionele sharing dishes met een unieke eigen toets. ‘s Middags struin je binnen voor een originele lunch zoals Labneh flatbread met olijven en raketsla of een Sellou Bowl met traditionele yoghurt en granola.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Felfel (@felfel.antwerpen)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mechelsesteenweg 37, 2018 Antwerpen. felfelantwerp.be 

2. Bokertov

Bij Bokertov geen Libanese keuken op het menu, maar wel eentje met bijzonder veel gelijkenissen. De Israëlische Deli bar brengt namelijk de hippe keuken van het al even hippe Tel Aviv tot bij ons: van een zacht kruidige labneh of een pittige muhammara als starter tot traditionele shakshuka of za’tar fleatbread en een frisse fattoush salade met khubz en radijs on the side.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De keuken van Bokertov is net als de stad waar ze vandaan komt bijzonder kleurrijk, verrassend en een tikje onbevreesd.

Doornelei 2, 2018 Antwerpen. Zeevaartstraat 8, 2000 Antwerpen. bokertov.be

3. Little Beirut

Wie wat verder off the beaten track wil dineren, moet Bij Little Beirut aan de jachthaven bij het Antwerpse Eilandje zijn. In iets klassiekere zaak – in een prachtig historisch pakhuis uit de negentiende eeuw – vooral traditionele mezze en Oosterse eenpansgerechten op het menu. Van Bayd Ghanam – lamballetjes met een sausje van citroen – tot Sawdet Djej – traditioneel gebakken kippenlever – en Foul – bruine bonen met look – de authentieke Libanese keuken komt hier tot z’n recht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant (@littlebeirut_antwerp)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kribbestraat 18, 2000 Antwerpen. littlebeirut.be

4. Yalla Yalla

Op de hoek van het gezellige Tramplein met de statige Cogels Osylei in Zurenborg ligt het kleurrijke Yalla Yalla. Deze Beirut Foodbar is de uitgelezen plaats om een avond te keuvelen met vrienden. Vul je tafel met overheerlijke fingerfood: de gebakken aubergine met munt en jallab labneh, ovengebakken kip met amandelen en stevige kruidenmix en de baked cauliflower behoren tot onze persoonlijke favorieten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Leuke extra: in de winter en herfst planten de eigenaars een grote glazen serre over hun terras heen, zodat je tot nog ver in het koudste seizoen het gevoel hebt buiten te zitten.

Tramplein 2, 2600 Antwerpen. yallayallafoodbar.be

5. Sumac

Bij Sumac vlakbij de trendy Marnixplaats op ‘t Antwerpse zuid komt je Libanese fingerfood met een nonchalant hipstersfeertje. In de zomer is het er heerlijk vertoeven op het terras, maar ook in de winter is het fijn dineren in het smalle, maar hippe zaakje. Zeker niet vergeten: ook de Libanese mojito of de Beirut Bramble zijn de moeite bij het aperitief.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sumac (@sumac.be)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vrijheidstraat 61, 2000 Antwerpen. Kammenstraat 29, 2000 Antwerpen. yumyum.world/sumac

6. Shuk

Het verhaal achter Shuk begint wanneer uitbaters Ika en Molly elkaar in 1988 tegen het lijf lopen in de koksschool L’Ecole Ferrandi in Parijs. Ze worden er niet alleen verliefd op het vak, maar ook op elkaar. Ze reizen de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie en nieuwe ervaringen. Die brengt hen van Parijs naar Tel Aviv, het noorden van Israël en zelfs naar de VS om uiteindelijk halt te houden in Antwerpen. Via Shuk proberen ze hun eigen kijk op streetfood rechtstreeks van de markten in Tel Aviv en Jeruzalem tot in Antwerpen te brengen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shuk (@shuk_antwerp)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Minderbroedersrui 64, 2000 Antwerpen. shuk.be

Meer hotspots voor foodies: