Home Lifestyle Food Bookzine Burgers! Recept vegetarische burger met noten

Bookzine Burgers! Recept vegetarische burger met noten

Bookzine Burgers! Recept vegetarische burger met noten

Nog 4 dagen en dan ligt de nieuwe Feeling in de winkel samen met een lekker bookzine vol recepten. 53x variëren met burgers. Wij geven je alvast een voorsmaakje!

Vegetarische burger met noten

 

 

vegetarisch

Ingrediënten (voor 6 burgers)

6 buns voor burgers, natuur of met sesam – 6 sojaburgers – 100 gr verse sojascheuten – 2 wortelen – 1 grote courgette – 50 gr walnoten – 80 gr oude Mimolette – 1 bosje bieslook – 6 el plattekaas – 5 el olijfolie – zout – versgemalen peper

 

 

 

Bereiding

Hak de noten grof. Rasp de Mimolette. Schraap de wortelen en snijd ze in fijne staafjes. Was de courgette en snijd deze ook in fijne staafjes. Snipper de bieslook en vermeng hem met platte kaas, peper en zout. Dompel de sojascheuten 2 minuten onder in gezouten, kokend water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
Bak de wortelen, courgette en sojascheuten 3 à 4 minuten op een hoog vuur in een wok of pan met 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
Bak de sojaburgers 2 à 3 minuten aan elke kant in een pan met de rest van de olie. Houd ze warm.
Snijd de broodjes door. Bestrijk de onderste helften met de plattekaas. Verdeel de groenten erover en leg er telkens 1 sojaburger op. Strooi de Mimolette en de noten erover. Leg de bovenste helft op de broodjes en dien meteen op.

 

Smaakpapillen geprikkeld?

Ontdek meer lekkers in het Bookzine Burgers!, vanaf 23 april in de winkel bij de Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.

Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Ontdek PLANCHA! voor de bbq of de plank in ons juli-nummer en PASTA! voor heerlijke lasagna, canneloni en tortellini in ons november-nummer.

 

Ben je Feeling-abonnee?

Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.abon.be/hamburgers. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen vanaf juli 2014 voor €12,95.