Home Lifestyle Food Bookzine Pasta! Recept raviolicrackers

Bookzine Pasta! Recept raviolicrackers

Bookzine Pasta! Recept raviolicrackers

Nu in de winkel: het bookzine: Pasta! Heerlijke recepten met lasagne, canneloni, ravioli en nog veel meer. Wij geven je alvast een voorsmaakje!

Raviolicrackers met mascarpone en rode vruchtenconfituur

 

 

 

raviolicrackers

Ingrediënten (voor 6 personen)

12 lasagnevellen (gedroogd) – 600 gr mascarpone – 500 gr gemengde rode vruchten, vers of diepgevroren (frambozen, blauwe bosbessen, zwarte bessen,…) – 1 vanillestokje – 3 el orgeatsiroop (amandelsiroop) – 100 gr poedersuiker – 100 gr griessuiker – 1 l frituurolie

 

 

 

 

Bereiding

Snij het vanillestokje in de lente doormidden en schraap er de zaadjes uit met de punt van een mes. Meng ze door de mascarpone en doe de poedersuiker erbij. Zet het in de koelkast.
Spoel de rode vruchten in een zeef even onder koud water.

Verhit de orgeatsiroop met 80 gr griessuiker 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de rode vruchten toe een laat ze in 4 à 5 minuten voorzichtig roerend compoteren op een hoog vuur. Zet opzij.

Dompel de lasagnevellen 2 minuten onder in ruim kokend water (zonder zout). Laat ze uitlekken in een zeef en spoel ze onder koud water. Leg ze meteen op een schone doek en dep ze droog. Leg ze dan op het werkvlak. Snij de crackers met een uitsteekvorm naar keuze.
Verhit de olie en een pan en bak telkens een paar crackers een paar seconden lang. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met de rest van de suiker.
Verdeel de mascarpone over dessertkommetjes en leg er telkens wat rode vruchten bij. Serveer met de knapperige crackers.

 

 

Smaakpapillen geprikkeld?

Ontdek meer lekkers in het Bookzine PASTA!, vanaf 22 oktober in de winkel bij Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.

Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Je kon al BURGERS! met 53 keer heerlijke hamburgerrecepten ontdekken in ons mei-nummer en PLANCHA!, voor culinaire barbecue-hoogstandjes, in ons juli-nummer.

 

Ben je Feeling-abonnee?

Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be/nl/feeling/049450/pasta. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen voor €12,95.