Brunch op zondag: boterham met lamsbout en rozemarijnmayonaise

Er zijn vele mogelijkheden om heerlijk te brunchen. De boterham met lamsbout en rozemarijnmayonaise is eentje om niet over het hoofd te zien. Laat het u smaken!

 

Boterham met lamsbout en rozemarijnmayonaise

  • Lamsbout, 1kg
  • Knoflook, 4tenen
  • Verse rozemarijn, een handvol
  • Zout, 2 theelepels
  • Gemalen zwarte peper, 3/4 theelepel
  • Gedroogde, gemalen chilipepers, 1/2 theelepel
  • Nootmuskaat
  • Kaneelpoeder
  • Kardemompoeder
  • Kruidnagelpoeder
  • Olijfolie, 1,2 dl
  • Zuurdesembrood, 8 sneden
  • Mayonaise, 8 eetlepels
  • Verse kruiden
  • Groene asperges, 8 geblancheerd
  • Postelein, 100 g
  • Waterkers, 1 bussel

Bestrooi de lamsbout met peper en zout. Schroei dicht in een braadpan met een lepel van de olie. Hak wat rozemarijn en knoflook fijn en meng met de chilipepers en telkens een snufje van de nootmuskaat, de kaneel, de kardemom, de kruidnagel en de rest van de olie. Bestrijk het vlees met dit mengsel. Dek af met aluminiumfolie en zet nog 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Verwijder dan de folie en laat nog 10 à 15 minuten verder garen. Leg het vlees dan op een schaal onder folie en laat 10 minuten rusten. Maak intussen rozemarijnmayonaise. Meng de mayonaise met enkele fijngesneden blaadjes rozemarijn en peper. Beleg elke boterham met een beetje mayonaise. Leg er telkens enkele plakjes lamsvlees op en werk af met postelein, waterkers en groene asperge. Bestrooi met grofgemalen zwarte peper.

Op zoek naar andere heerlijke manieren om te brunchen? Bekijk hier onze heerlijke brunchrecepten.

Lees ook:

Heerlijke, frisse lentesalade met rode biet en geitenkaas

Chocolademania: zo geniet jij optimaal van chocolade

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content