Brunch! Uit de keuken van de zussen: Aardappelsalade met munt en citroenmelisse

Nog een hartig gerechtje om een tafel vol zoets in balans te houden, een lekkere frisse
aardappelsalade. Aardappelsalades doen ons altijd denken aan de barbecues thuis, maar
deze is er eentje speciaal voor de ladies met de verfijnde smaken van munt en citroenmelisse

Citroenmelisse is een geurig kruid dat je tegenwoordig ook in de supermarkt bij de verse kruiden kunt vinden. De naam zegt het zelf al, het geurt naar citroen. Het wordt vaak gebruikt in de oosterse keuken en geeft elk gerecht een frisse toets.

Nodig (voor 8 personen): 1 kg rode aardappelen of krieltjes – handvol munt – handvol citroenmelisse – eetlepel pistacheolie – 1,5 eetlepel olijfolie – versgemalen peper en zeezout

Bereiding:

1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
2. Doe ze in een grote pot met gezouten water en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar en giet ze af.
3. Laat de aardappelen afkoelen en haal het velletje eraf.
4. Hak de munt en de citroenmelisse fijn.
5. Meng de kruiden onder de pistacheolie en de olijfolie.
6. Schep de aardappelen door de dressing en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
7. Laat een nachtje afkoelen in de koelkast.

Bekijk hier het receptje voor koude komkommersoep

Bekijk hier het receptje voor geroosterde brioche met brie, honing en pistaches

Bekijk hier het receptje voor madeleintjes met abrikozen en vin santo

Bekijk hier het receptje voor pannacotta met peer en kardemom

Partner Content

Gesponsorde content