Feeling GOLD ROME

Hoe ontdek je Rome in alle rust? Wat zijn de wijken waar het NU gebeurt? Waar eet je topgastronomie voor geen geld? Ontdek méér dan 150 adresjes in Feeling GOLD Rome, deze maand in pakket met Feeling.

Echt Italiaans eten in België? Dat kan, in de betere delicatessenzaak, de Italiaanse kaasmakerij, de moderne pizzeria of die ene, authentieke trattoria.

ROSSI

Chef Felice Moluzzi is de Leuvense god van slowfood. In zijn Ristorante Rossi verdwijnt als bij wonder de tijd en verschijnen één na één de heerlijkste gerechten uit het piepkleine
keukentje. Voor een (iets) snellere Rossi-ervaring trek je naar de Leuvense foodhal De Smidse, waar je bij het trendy Rossi Atelier kunt aanschuiven voor een bord hemelse, handmade pasta.

Ristorante Rossi, Standonck-straat 2, Leuven – Atelier Rossi, Sluisstraat 9, Leuven ristoranterossi.be

ORSO

In deze piepkleine Antwerpse pizzeria kom je voor de pure, eenvoudige pizza’s. Na een lekker Italiaans aperitiefje bestel je bij voorkeur een pizza orso met tomaat, buffelmozzarella, kerstomaatjes, Toscaanse ham, rucola, basilicum en parmezaanschilfers. Je kunt trouwens ook kiezen voor glutenvrij pizzadeeg.

Grote Beerstraat 46, Antwerpen, orsopizzeria.be

A.ROMA

Chef Miguel Benoit is open-top Belg, maar bij A.Roma maakt hij sinds 2016 zijn grote passie waar: de Italiaanse keuken. In een verrassend karaktervol, modern en atypisch kader geniet je van authentieke Italiaanse klassiekers. Eenvoud voert hier het hoogste woord: denk daarbij aan een lekkere bruschetta of een pasta vongole. De wijnkaart is eveneens weldoordacht.

Kapittelstraat 7, Kortrijk, a-roma.be

I FAMOSI

Dit is nog eens een échte Romeinse trattoria van uitstekende kwaliteit, met foto’s van Italiaanse filmsterren aan de muur en een menukaart van een halve meter lang. Vorig jaar verhuisde I Famosi naar het Zuid in Antwerpen en steeg daardoor meteen enkele plaatsen op de hip & trendy ladder. De oude locatie in de Steenbergstraat werd een pizzeria.

De Burburestraat 6-8, Antwerpen, restaurant.ifamosi.be

PEPPE’S

Chef Peppe Giacomazza (je kent hem van njam!) is oorspronkelijk van Sicilië, maar zijn Italiaanse deli in Genk is zo eigentijds en trendy dat hij ook midden in Rome zou kunnen liggen. Hier kan alles afgehaald worden, maar veel leuker is om je aan een tafeltje
te installeren met een glas wijn en alles te laten gebeuren. Van een bordje charcuterie tot een huisgemaakte pasta of pizza: fingerlicking good.

Bochtlaan 2, Genk, peppes.be

CUORE DI PUGLIA

Homemade mozzarella uit Gent? Het bestaat. Bij Cuore di Puglia ligt de toog vol dagverse burrata, mozzarella, ricotta en andere kazen. De oprichters zijn twee Italiaanse vrienden, eentje is al een derde generatie kaasmaker. In de Antwerpse Nationalestraat is vorig jaar ook een vestiging geopend, gerund door een neef van de Gentenaren. In Antwerpen kun je ter plekke ook iets eten.

Gouvernementenstraat 30, Gent – Nationalestraat 108, Antwerpen

 

Ontdek nog veel meer heerlijke Italiaanse adressen in onze Feeling GOLD Rome, nu in de winkel.

Zin gekregen om op citytrip te gaan naar Rome? Wij hebben een exclusieve actie voor jou: Krijg een superkorting op een citytrip naar Rome dankzij Feeling en Tui.

Meer heerlijke restaurants: