Bye bye, avocado! Dit is de nieuwste foodtrend

Lekker én gezond: een avocado. Zowat elke foodie postte de afgelopen maanden wel een foto van een gerecht met avocado op Instagram. Maar fitgirls delen nu een nieuwe trend. Bye bye avocado, vanaf nu eten we vijgen als het van de foodies afhangt.
Verse vijgen zijn populairder dan ooit. En dat is eigenlijk helemaal niet vreemd, want ze zijn heerlijk zoet en gezond. Foodbloggers gebruiken hem vaak in smoothies of fruitige (veganistische) tussendoortjes, maar hij smaakt ook heerlijk bij een salade of gewoon als vrucht op zich.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
En ook onze Pascale Naessens is dol op verse vijgen. “Het zijn heerlijke, zoete, sensuele vruchten”, schrijft ze op haar Instagramprofiel. Vijgen passen trouwens perfect bij haar befaamde fruitontbijt.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Ook andere foodbloggers beginnen graag ‘s morgens al met deze gezonde vrucht. Zoals hieronder. Wie zijn gerecht helemaal Instagramwaardig wilt maken, hoeft de avocado zeker niet achterwege te laten. Want wie echt hip wilt gaan, combineert de twee gewoon. Smakelijk!
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Meer foodtrends:
- Hummus beu? Deze dip is dé foodtrend van het moment
- Zo tover je dé foodtrend van het moment zelf op tafel
- Deze nieuwe ontbijttrend is om duimen en vingers bij af te likken