Feeling GOLD ROME

Hoe ontdek je Rome in alle rust? Wat zijn de wijken waar het NU gebeurt? Waar eet je topgastronomie voor geen geld? Ontdek méér dan 150 adresjes in Feeling GOLD Rome, deze maand in pakket met Feeling.

Vraag in Italië nooit een ‘latte’ maar ‘caffè latte‘, anders krijg je een glas melk. En alleen toeristen drinken cappuccino na de middag. Trek jij binnenkort naar Rome? Check dan hieronder waar je topkoffie kan drinken al dan niet samen met een heerlijke zoete zonde.

 

Beroemde tiramisu bij bar Pompi

Pompi is een typische Italiaanse koffiebar waar je ook terecht kunt voor heerlijk gebak. Ze staan bekend om hun tiramisu, dé beroemde tiramisu ter plekke eten of meenemen en opeten terwijl je de stad verder verkent. Ze hebben naast de klassieke tiramisu ook variaties met onder andere Nutella, aardbei, banaan en pistache.

Als je niet zo’n fan bent van tiramisu vind je vast en zeker soelaas bij hun heerlijke taarten, koffiekoeken, ijsjes, brunchgerechten en het traditionele Italiaanse gebak cannoli.

PS: Ze zijn open tot middernacht, dus perfect om je avondje uit af te sluiten met iets zoets.

Adres: Via Albalonga, 7, Rome, barpompi.it

Lekkere koffie met gebak bij Pasticceria Andreotti

Als je je ochtend wilt starten met een heerlijk kopje koffie moet je bij Pasticceria Andreotti zijn, ze serveren al bijna 90 jaar koffie en gebakjes. ‘s Morgens kan je er terecht voor een heerlijk stukje gebak. In de namiddag en ’s avonds kan je er aperitiefhapjes, hartige snacks en zelfs pizza vinden.

Adres: Via Ostiense, 54, Rome, andreottiroma.it

L’Antico Caffè Greco: voor slimme koppen

De ‘antico’ in de naam van dit instituut mag je letterlijk nemen: hier werd al koffie geschonken in 1760. Vaste klanten waren internationale intellectuelen als Goethe, Stendhal en Hans Christian Andersen. Nodeloos te zeggen dat het heerlijk is om in deze authentieke sfeer een espresso te bestellen bij een van de piekfijne obers in zwart pak.

Adres: Via Condotti 86, Rome, caffegreco.shop

Antigua Tazza D’Oro: voor stijlvol volk

Pal in het hart van Rome, met uitzicht op het Pantheon, ligt deze stijlvolle koffiezaak. Hier worden sinds 1944 eigen koffieblends samengesteld én geroosterd. Je bestelt een kopje aan de bar en koopt ineens ook een pakje koffie om mee naar huis te nemen. De meest populaire blend is La Regina. Het recept is al vijftig jaar geheim.

Adres: Via Degli Olmetti 5B, Rome, tazzadorocoffeeshop.com

Chiostro Del Bramante: voor arty types

In dit kloostermuseum huist een steengoede, moderne coffeeshop. Deze charmante plek doet tegelijk ook dienst als bistro en showroom voor jonge, veelbelovende kunstenaars. De openingsuren zijn dezelfde als die van het museum, maar de coffeeshop is ook toegankelijk zonder ticket.

Adres: Arco Della Pace 5,Rome, chiostrodelbramante.it

Caffè Camerino: voor chocoholics

Vlak bij de oudste tempelruïnes van Rome is een koffiehuis waar je naartoe moet voor een waanzinnige caffè completo: een kopje met daarin een lepel chocoladepasta, een shot espresso, een lepel opgeklopte room en cacaopoeder. Wat een texturen! Wat een smaak! En dat allemaal in één kopje. Wie het heft geproefd, raakt er niet over uitgepraat.

Adres: Largo Arenula 30, Rome

Sciascia: voor avontuurlijke zielen

In een ontspannen retrosfeer drink je artisanale koffie uit handgemaakte kopjes. Het aanbod is vrij uitzonderlijk, ook al ben je in koffieparadijs Rome. Probeer maar eens nee te zeggen tegen een gran caffè met donkere chocoladesiroop of een cioccolato freddo met cointreau.

Adres: Via Fabio Massimo 80a, Rome, sciasciacaffe1919.it

Caffè Barberino: voor smullers

Een cornetto is de Italiaanse versie van een croissant gevuld met room. Volgens insiders zijn die van het onopvallende Caffè Barberino de lekkerste van Rome. Je bestelt ze samen met een heerlijke cappuccino als ontbijt.

Adres: Via Marmorata 41, Rome, pasticceriabarberini.it

Wil je naar Rome maar heb je nog niets gepland? Wij hebben een exclusieve actie voor jou: Krijg een superkorting op een citytrip naar Rome dankzij Feeling en Tui.

Ontdek nog veel meer adressen in onze Feeling GOLD Rome, nu in de winkel.

Meer over reizen:

 

Tekst door Evelien Rutten & Kelly Huijsmans