Home Lifestyle Food Chocoladetaart
Chocoladetaart

Vandaag zit er bij de nieuwe Feeling ook een nieuwe bookzine! Verschillende heerlijke recepten over chocolade vind je in het boekje terug en vandaag geven we een laatste voorproefje met een recept van een chocoladetaart met karamel en gezouten boter.

 

  • 250 g zanddeeg met chocolade
  • 200 g pure chocolade
  • 50 g melkchocolade
  • 10 cl volle room
  • 15 cl melk
  • 40 g halfgezouten boter + een klontje voor de vorm
  • 70 g griessuiker

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het zanddeeg uit in een beboterde taartvorm. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Leg er
een vel bakpapier op en bedek dit met bakbonen of gedroogde peulvruchten. Schuif in de oven en laat 25 minuten bakken. Haal de bakbonen en het bak-papier weg en laat nog 5 minuten verder garen, tot het deeg goed doorbakken is. Laat afkoelen.

Maak intussen de ganache: breek de twee soorten chocolade in stukjes en hak ze fijn met een mes. Meng ze in een grote kom.

Giet de suiker in een pannetje en laat hem op een zacht vuur karamelliseren, zonder te roeren.

Breng 5 cl room aan de kook in een andere pan. Haal de pannen van het vuur, giet de hete room bij de karamel (let op, dit kan flink spetteren), en meng snel. Voeg meteen de boter (in blokjes) toe en zet de pan weer op een zacht vuur. Laat de boter al roerend smelten en meng tot een homogene karamelsaus. Doe er dan de melk en de rest van de room bij en blijf roeren tot de karamel helemaal opgelost is.

Giet de helft van de bereiding op de chocolade, meng goed, en voeg dan de andere helft toe. Je hebt nu een gladde ganache.

Giet de ganache in de taartbodem en dek af met plasticfolie. Laat 2,5 uur rusten in de koelkast.

 

De rest van de recepten vind je vanaf vandaag in de bookzine bij de nieuwe Feeling!