Sommige foodies kunnen bij Kopenhagen maar aan één ding denken: hoe een tafel te versieren bij Noma, dat na zijn recente heropening op de nieuwe locatie aan het water zijn twee Michelinsterren heeft heroverd. Maar na ruim 15 jaar is de New Nordic cuisine een begrip geworden, en leunt ze níét meer op de iconische chef René Redzepi alleen.

Dat het Deense team dit jaar goud behaalde op de prestigieuze Bocuse d’Or, zegt genoeg: de culinaire scene in Denemarken blijft evolueren. Naast grote namen als Kadeau (2 sterren) en topper Geranium (3 sterren) mag je het subtiele ‘less is more’-smaakspel van nieuwkomer Alouette niet missen, dat in een voormalige potloodfabriek is ondergebracht.

Zeevruchtenrestaurant Iluka

Toch het spoor van Noma volgen? In zeevruchtenrestaurant Iluka serveert Beau Clugston, die lang bij Noma werkte, spannende specialiteiten zoals zee-egels. Of ga langs bij Hart Bageri, waar Richard Hart met steun van Redzepi brood bakt.

Logeertip: Boetiekhotel Skt Annae ligt vlak bij Nyhavn en Amalienborg. De parel van het hotel is het eigen restaurant  Format, dat gerund wordt door hetzelfde team als sterrenrestaurant Formel B. Of kies voor Hotel Alexandra of Manon Les Suites.

Hotel SKT Annae

Manon Les Suites

noma.dk, geranium.dk, kadeau.dk, restaurant-alouette.dk, restaurantiluka.dk, hartbageri.com, hotelsktannae.dk, hotelalexandra.dk, guldsmedenhotels.com

Meer adresjes in het buitenland:

Openingsbeeld: Iluka & Hart Bageri