https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Curry met schelpjes
Curry met schelpjes

Venusschelpen gaan hand in hand samen met deze frisse, pittige kruidenmix.

© Borgerhoff en Lamberigts

Nodig:

  • +/- 1 kg pompoen
  • 600 g venusschelpjes
  • 2 el arachideolie
  • 6 peulen kardemom
  • 6 laurierblaadjes
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 kaneelstokken
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 groene chilipepers
  • 2 el komijn
  • 2 el koriander
  • 2 tl kurkuma
  • zout
  • 375 ml kokosmelk
  • enkele takjes koriander

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in gelijke blokjes. Was en schrob de venusschelpjes. Gooi de geopende schelpen weg.
     
  2. Verhit de olie in een stoofpot en bak hierin de kardemom, laurier, mosterdzaad en kaneel totdat het aroma vrijkomt. Voeg de gesnipperde ui, gehakte knoflook en fijngesneden pepers toe. Doe er komijn, koriander, kurkuma en zout bij. Laat even meebakken.
     
  3. Voeg de pompoen bij de gebakken kruiden en roerbak 5 minuten. Blus met 100 ml water en kokosmelk. Laat 15 minuten goed doorkoken tot je een mooi gebonden curry krijgt. Voeg naar eigen smaak nog wat extra kokosmelk, komijn en koriander toe.
     
  4. Schep er de venusschelpjes bij en laat afgedekt sudderen tot de schelpjes open zijn.
     
  5. Serveer met rijst en gehakte verse koriander.

 

Recept: Waterzooi met een dakje

Recept: Duif met druiven