Nieuwjaar staat voor de deur! En dat wil zeggen: tijd om de champagne te ontkurken. Gooi jij ook ieder jaar halve flessen weg omdat de prik is verdwenen? Zonde. Dankzij dit handige trucje tover jij de bubbels terug in de fles.

Je kent het ongetwijfeld. Na het gezellige kerstfeestje van gisteren, is er nog een restje champagne overgebleven. De bubbels zijn verdwenen en daarmee ook de smaak. Gelukkig is er een eenvoudige truc.

Het enige dat je nodig hebt om je fles champagne of cava te redden is een rozijn. Enkele minuten voor je jezelf een glaasje wilt uitschenken, gooi je een rozijn in de fles. Die zorgt ervoor dat het overgebleven koolzuur terug voor bubbels zorgt. Wel een belangrijke tip: je drinkt de overgebleven champagne best dezelfde dag op. Anders loop je het risico dat er te veel koolzuur ontstaat in de fles en dat hij uit elkaar spat.

Meer tips voor de feestdagen:

SOURCE: The Sun