Home Lifestyle Food De 10 leukste koffiebars van dit moment

De 10 leukste koffiebars van dit moment

De 10 leukste koffiebars van dit moment

De beste barista’s. State of the art espressomachines. Slow coffee. Latte art. Exclusief geroosterde bonen. Dit zijn de koffiehuizen waar ‘het’ momenteel gebeurt.

 1. Sister Bean in Mechelen
  Twee zussen met een grote passie voor koffie, dat is Sister Bean. In een vintagedecor serveren ze klassiekers, flavored coffees (tiramisu!), spirit coffees (met wodka!), iced en natuurlijk slow coffee. Je kunt ontbijten, lunchen of taart eten.
  Vismarkt 26, mechelen, www.sisterbean.be
 2. True Beans in Gent
  Je drinkt hier de gerespecteerde, Belgische Vascobelo-koffie uit een gouden servies in een stijlvol retro/designinterieur. Op het menu staan ook ontbijt- en lunchgerechten. Erg leuk zijn de speciale formules: apero friday, sushi saturday en high tea sunday.
  Jan Breydelstraat 19, Gent, www.truebeans.be
 3. De Superette in Gent
  Ja, het is de nieuwste zaak van flashy topchef Kobe Desramaults, maar vergeet die boterhammen nu even. Dé troef van deze bakkerij is de Nederlandse top-barista Valentine Wanders, die als een psychologe, gehurkt bij jou aan tafel, komt vragen hoe je je koffie wilt. Pure verwennerij!
  Guldenspoorstraat 29, Gent. www.desuperette.be
 4. Mucho Gusto in Hasselt
  In deze elegante koffiebar worden koffiebonen ernstig genomen. Bij Mucho Gusto gaan ze persoonlijk hun bonen selecteren bij de koffie-invoerders en laten ze die naar eigen smaak branden.Daarnaast worden er ook speciale koffies ingevoerd uit de UK, VS en Denemarken.
  Zuivelmarkt 44, hasselt, www.muchogustocoffee.be
 5. Maurice Coffeebar in Berchem
  Actrice en presentatrice Véronique Leysen opende deze zomer haar eigenzinnige koffiebar, waar je wordt bediend door hippe meisjes met gebreide mutsen. Het aanbod is geïnspireerd op New York: naast heerlijke koffies en huisgemaakte iced tea kun je hier dus ook New York cheesecake, pretzels en scones eten.
  Guldenvliesstraat 25, Berchem, www.mauriceknitwear.com
 6. Viggo’s Coffee Bar in Antwerpen
  Het De Coninckplein in Antwerpen is jarenlang een ‘moeilijke’ buurt geweest, maar daar komt nu verbetering in. Viggo’s is een van de zaken die mee voor een nieuwe wind hebben gezorgd. Een trendy koffiebar met ernstige barista’s waar regelmatig optredens worden georganiseerd.
  De Coninckplein 21, Antwerpen, www.viggoscoffeebar.be
 7. Mimi’s in Ieper
  In luxehuiskamerstijl degusteer je slow coffees, espresso’s en tal van specialiteiten. Aan het koffiehuis is een winkeltje verbonden waar je naast koffie ook losse thee kunt kopen. Tijdens het weekend is Mimi’s ook ‘s avonds open en kun je cocktails drinken.
  Boterstraat 45, Ieper, www.mimi-s.be
 8. Bar Moka in Brussel
  Een trendy fiftiesinterieur met een coole groove (vinyl!) op de achtergrond: dat is Moka. Deze kleine koffiebar is een ode aan de Italiaanse cafés uit de jaren 50. De koffie geniet tot ver buiten onze landsgrenzen een waanzinnig goede reputatie.
  Rijkeklarenstraat 5, Brussel
 9. Noir Coffeebar in Leuven
  Een uitgebreide koffiekaart, uitstekende barista’s, veel hip volk én gratis wifi. Dit is in Leuven een van de leukste plekken voor een coffee break. Inclusief gezellige zetels.
  Naamsestraat 49, Leuven
 10. Viva Sara Kaffee in Kortrijk
  Met een eigen koffiebranderij, winkel én webshop is dit zonder twijfel het beste koffieadres van Kortrijk. Er worden zelfs opleidingen tot barista georganiseerd.
  Grote Markt 33, Kortrijk, www.vivasarakaffee.com