Home Lifestyle Food De 5 beste koffiebars volgens onze lezeressen

De 5 beste koffiebars volgens onze lezeressen

De 5 beste koffiebars volgens onze lezeressen

Of het nu is om gezellig bij te kletsen met vriendinnen of om even uit te blazen na een shoppingtrip, een bezoekje aan een koffiebar is altijd een goed idee. En dat dachten onze lezeressen ook. Wij zetten hun favorieten op een rijtje. 

1. Viva Sara Kaffée

Verschillende keren bekroond om hun baristakunsten openden de meesterkoffiebranders van Viva Sara dit koffiehuis annex winkel in Kortrijk. In het prachtige decor geniet je niet enkel van een artisanale koffie of uitmuntende thee maar ook van een heerlijk zelfgemaakt dessert. Vooraan is er een winkelruimte waar je een koffiecadeautje kan kopen of kennis kan maken met het ruime aanbod aan theesoorten afkomstig van plantages van overal ter wereld. 
 
Grote Markt 33, 8550 Kortrijk
 

2. Il Mio Panino

In deze broodjeszaak met Scandinavisch geïnspireerd interieur kan je broodjes en koffie afhalen maar je kan ook blijven en gezellig een kopje koffie drinken met een heerlijk stukje taart. Onder het motto “made with love, served with joy”, maken ze bij Il Mio Panino echte kunstwerkjes van je kopje koffie. 
 
J.B. Nowélei 46, 1800 Vilvoorde 
 

3. Punto Caffè  

Punto Caffè is een koffiebar in de brede zin van het woord. Ook smoothies, bagels, éclairs en milkshakes vind je terug op de menu en de uitbaters spelen echt in op het take-away concept. Je kan er ook een Keep Cup aanschaffen, een milieuvriendelijk alternatief voor de meeneembekers.

 
Vanderkelenstraat 17a, 3000 Leuven
 

4. Barista

‘Barista’ is de benaming voor een ‘sommelier’ van de koffie: iemand die alles weet over de verschillende soorten koffiebonen en den verschillende koffierecepten en de techniek van het koffiezetten tot in de puntjes beheerst. In deze koffiebar staat dan ook een heel team van barista’s klaar om je te verwennen met heerlijke koffies en vers biologisch brood en huisgemaakte desserts.
 
Hippoliet Lippensplein 25, 9000 Gent 
 

5. Kolor kaffee

Deze kleurrijke koffiebar mag je zeker niet passeren zonder een bezoekje te brengen. Je kan er genieten van prachtig versierde koffies in schattige porseleinen kopjes. Daarnaast bieden ze ook een ruim aanbod bijzondere soorten thee, huisgemaakte iced teas en zelfgemaakte taarten. Probeer zeker eens de Kolorkoffie, hun eigen creatie met chocolade en advocaat.  
 
Kameinestraat 10, 2440 Geel