Home Lifestyle Food De 5 lekkerste Valentijnzoetigheden

De 5 lekkerste Valentijnzoetigheden

De 5 lekkerste Valentijnzoetigheden

14 februari is het weer de meest romantische dag van het jaar. Nog geen idee wat je voor je lief moet kopen? Wij zetten de vijf lekkerste zoetigheden op een rijtje. 

Valentijn staat voor de deur en terwijl vrouwen reikhalzend uitkijken naar een romantische tête-à-tête breekt het mannelijk angstzweet uit omdat ze nog geen cadeau in handen hebben. Wel, beste mannen, één tip kunnen we jullie meegeven: met chocolade maak je ons heel blij.

Mooie verpakking

Pierre Marcolini ValentijncollectieNiets stemt een vrouw zo gelukkig als chocolade krijgen in een mooie verpakking. Dat heeft ook chocolatier Pierre Marcolini begrepen. Voor Valentijn lanceert hij de Sac Intense: een stijlvol wit handtasje gevuld met frambozenhartjes van chocolade. Strak, elegant en o zo vrouwelijk. De Sac Intense met 13 pralines kost 16,90 euro.

Verrassende smaak

Praline met fleur de sel NeuhausNeuhaus brengt voor de gelegenheid twee nieuwe pralines uit. Eentje met een ganache van framboos omgeven door donkere chocolade, maar onze favoriet is de gezouten karamel van melkchocolade. Heerlijk zoet met een subtiele, doch verrassende toets van fleur de sel. Deze nieuwe pralines zijn te verkrijgen met de klassieke praliné hartjes. De prijs? 25 euro voor een doos van 24 pralines.

Origineel thema

Corné Port-RoyalIn de boetieks van Corné Port-Royal fladderen dezer dagen honderden vlinders rond. Op het geschenkpapier, de etiketten, de lintjes en zelfs op de pralines. Die zijn gevuld met een intense ganache van frambozen. De 'Papillon' pralines zijn te koop vanaf 4,70 euro per 100 gram. Deze Valentijn vliegen er letterlijk en figuurlijk vlinders in je buik.

Lieve boodschapjes

Godiva ValentijncollectieGodiva stelt dit jaar vijf nieuwe chocolaatjes voor. Zwarte thee, honing, abrikoos of kers: iedereen vindt zijn smaak wel. Een doosje van negen stuks kost slechts 15 euro. Bijzonder detail is de boodschap die op de pralines vermeld staat. Voor lieve tekstjes zoals 'amour', 'pour toi', 'merci' en 'bisou' smelt je meteen.

Schattig en krokant

Atelier Wittamer LovebirdsGeen chocoholic? Niet getreurd, want ook het Atelier Wittamer heeft lekkers in petto. Het thema voor de zogenaamde liefdesmacarons is 'Lovebirds'. De macarons worden omgetoverd tot… Jawel, een vogel. Ze zijn apart te verkrijgen of dienen als kers op je zelf uitgekozen taart. Een doosje van twee 'Lovebirds' kost 12 euro, het gebak is te verkrijgen vanaf 30 euro.