Wie zei dat een geannuleerde reis als een bittere pil moet smaken? Maak van deze thuistijd lekker gebruik om alle gastronomische hypes van de afgelopen jaren eigenhandig te bereiden. Oost west, thuis best: het zou nog kunnen kloppen! Onze foodie Evelien Rutten helpt je op weg. Vandaag: zo maak je een heerlijk aperitief op basis van frambozen.

 

Frambozen met een tik

Moeilijkheidsgraad: *

Geschikt voor: geduldige aperitievers die acht weken kunnen wachten op hun fix.

Niet aan beginnen: als je niet tegen de ‘aha!’ van alcoholisch kunt.

Op het hoogtepunt van de zomer, wanneer frambozen spotgoedkoop zijn, bedenkt de slimme hobbykok tal van oplossingen om deze overvloed aan antioxidanten op de meest intelligente manier te integreren in het dagelijks leven. Uiteindelijk komt iedereen altijd weer terecht bij het aperitief, dus haal de fles wodka maar al boven.

Dit heb je nodig

  • wodka of gin 1 liter
  • frambozen 500 g
  • 1 vanillestokje
  • suiker 300 g
  • een grote weckpot van 1,5 liter

Zo maak je het

Schep de frambozen voorzichtig in de weckpot en voeg het gehalveerde vanillestokje toe. Doe de suiker erbij en overgiet met de wodka of gin. Sluit af en zet op een donkere plek. Schud af en toe met de pot en laat acht weken rijpen. De alcohol is heerlijk als aperitief, de frambozen kun je bv. serveren bij een coupe vanille-ijs of je verwerkt ze in een donkere, vochtige chocoladecake.

 

Meer lekkers om zelf te maken:

Tekst: Evelien Rutten – Beeld: Wout Hendrickx