Home Lifestyle Food De beste adresjes in culinair West-Vlaanderen

De beste adresjes in culinair West-Vlaanderen

De beste adresjes in culinair West-Vlaanderen

Ben je van plan om een weekendje weg te gaan? Denk dan zeker eens aan West-Vlaanderen. Het heeft zoveel moois te bieden van historie tot streekproducten. En om je nog meer te overtuigen: voor het project 'Het Lekkere Westen' kun je bij 97 chefs hun heerlijke streekmenu gaan proeven. Wij kozen drie Michelinsterren chefs met hun leukste adresjes voor een weekendje weg in hun streek.

Filip Claeys (Het Brugse Ommeland)

Chef Filip Claeys

Deze chef met twee Michelinsterren is de bezieler van restaurant De Jonkman. Hij is één van de oprichters van North Sea Chefs, een enthousiaste groep ambassadeurs die duurzame en onbekende vissoorten promoten. In zijn restaurant werkt hij enkel met vis uit de Noordzee, gevangen door Belgische vissers.
Filip raadt het Ryckevelde bos zeker aan als je wil bekomen van de dagdagelijkse stress.

Het Ryckevelde bos

Als je op zoek bent naar een goede en gezellige B&B, dan zit je goed in Riche Terre.

B&B Riche Terre

Riche Terre, Bruggesteenweg 38, 8340 Sijsele-Damme, West-Vlaanderen, www.richeterre.be

Stéphane Buyens (De Kust)

Chef Stéphane Buysens

Chef-kok en eigenaar van hostellerie Le Fox pleit enkel voor streekproducten van De Kust. De chef-kok met twee Michelinsterren staat 100% achter werken met vis uit de Noordzee en niets anders. ‘Je eet toch ook geen raclette op het strand?’.
Om helemaal tot rust te komen, raadt Stéphane aan om de fauna en flora uit De Panne op te zoeken in natuurdomein De Nachtegaal.

Natuurdomein De Nachtegaal

Als je eens goed wil uitwaaien aan de zee, kan je terect in Stéphanes viersterren hotel. Het ligt op nog geen vijftig meter van het strand van De Panne. 

Hostellerie Le Fox

Le Fox, Walkierstraat 2, 8660 De Panne, www.hotelfox.org

David Bertolozzi (De Leiestreek)

Chef David Bertolozzi

Voor David Bertolozzi van restaurant Berto zijn asperges een topproduct. En daar stopt het niet bij. De Michelinster chef werkt enkel en alleen maar met kwalitatieve streekproducten en dat zal je ook proeven. Als je zijn klassieker gepocheerde hoeve-ei met toast, spinazie, kreeft, handgepelde Zeebrugse garnaaltjes en kreeftenmousseline wil proberen, maak dan zeker een uitstap naar Waregem.
Als je er dan toch bent, raadt David Cottage aan. Een nieuwe bar die je moet gezien hebben. 

Bar The Cottage

Cottage, Marcel Windelstraat 35, 8790 Waregem, www.cottagewaregem.be

Je avond kan je spenderen in de prachtige B&B Ledekant. Hier geniet je van de eenvoud en rust die de natuur je te bieden heeft. 

B&B Ledekant

Wannegem-Ledestraat 29, 9772 Wannegem-Lede, Oost-Vlaanderen, www.ledekant.be

Als je ook graag de andere 94 West-Vlaamse chefs en hun adresjes wil bekijken om inspiratie op te doen, kijk dan op www.hetlekkerewesten.be