De beste koks aan huis voor jouw ‘bubbelfeestje’

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Nu grote evenementen nog even uitblijven, zijn bubbelfeestjes de norm. Wat dacht je van een gastronomische restaurantervaring in klein gezelschap bij jouw thuis? Deze 8 koks aan huis klaren de klus!

Opgelet: geniet met verstand en hou je aan het maximum aantal personen dat de Nationale Veiligheidsraad toelaat!

8 x kok aan huis

1. Resto Chez Moi: jouw lievelingsrestaurant komt naar je toe

Wat? Flying Service & Kitchenstaff, een uitzendbureau voor horecapersoneel, moést door corona creatief aan de slag en bedacht Resto Chez Moi, het eerste Belgische online platform waarop je de koks van jouw lievelingsrestaurant gewoon thuis kan boeken. Kies uit de lijst deelnemende resto’s (o.a. Heritage in Gent, Bistro Tribunal ”Chez Yf Chez Toi” in Leuven en Marcel in Antwerpen doen al mee!) en verwacht op de gekozen datum hun chef aan de voordeur. Hij of zij bereidt je gekozen gerechten aan huis, neemt een professionele kelner mee én kuist achteraf alles netjes op. Je gasten hoeven zelfs hun Bob niet meer te kiezen; een chauffeur brengt, als je dat wenst, iedereen weer veilig naar huis.

Voor hoeveel personen? Je kan bestellen vanaf 4 tot 15 personen.

Reserveren? Surf naar restochezmoi.be, kies je restaurant en selecteer een menu met eventuele opties. Na de betaling ontvang je een bevestiging en kan je jouw gasten op een originele manier uitnodigen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

2. Garçon Catering & Events: twee vrienden aan huis

Wat? Garçon Catering & Events is een ‘kok aan huis’ concept van twee vrienden: Lucas Lefebure (@chefbolle) en Daniël Deruyter (@dderuyter). Ze verzorgen je mini-feestjes met hun kwalitatieve, kunstig gedresseerde gerechten. Wat dacht je van een stukje vis met butternut, kokos, prei, curry en gebakken gember of kokkels met traag gegaarde wortel, gember-wortel puree en tom kha kai? Tip: hun chocoladetaart met vanillebourbon, hazelnoot en sinaas is de meest verrukkelijke afsluiter van je gezellige bubbelavond!

Reserveren? Boek de twee chefs via info@garconcatering.be.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

3. Coeur Catering: een vaste waarde met oog voor duurzaamheid

Wat? Coeur Catering bestaat al meer dan 20 jaar en is een bekende in de cateringwereld; in België én over de landsgrenzen heen. In 2019 werd het Gentse bedrijf zelfs uitgeroepen tot tweede beste eventcateraar van het land. Coeur Catering kan een mobiele unit voorzien op eender welke locatie er serveert zowel eenvoudige als gesofisticeerde gerechten, met oog voor etiquette, decoratie én duurzaamheid. Minstens 40% van hun aanbod is vegetarisch terwijl vis, groenten en fruit steeds seizoensgebonden en, waar mogelijk, biologisch zijn. Chocolade en koffie zijn afkomstig uit eerlijke handel en wanneer er een lokale variant voorhanden is, krijgt dit alternatief voorrang. Daarnaast gaan ze voor een Zero Food Waste beleid: overschotten worden creatief herwerkt of gedoneerd aan kansarme gezinnen in samenwerking met het Gentse Foodsavers.

Reserveren? Meer info via www.coeurcatering.be of via info@coeurcatering.be.

Je kan Coeur Catering ook vinden op het Filmfestival Gent, in de Feestzaal van brouwerij Liefmans in Oudenaarde bij Rooftop Bar & Restaurant Gaston in Gent en sinds 2020 ook bij Red Loft, een unieke high-standard locatie voor corporate en privé-events.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

4. Uit-munt-end: chef Wim uit Zurenborg komt naar je toe

Wat? Wim Janssens stapte als zestienjarige in de horecasector. Eerst als werknemer, later als zelfstandige in bijberoep en sinds zeven jaar als zaakvoerder van Uit-munt-end; een traiteurdienst en kok aan huis. Zie je zo’n huiskamerrestaurant wel zitten, kies dan een menu uit op de website. Meestal geeft Wim je de keuze uit 4 voor-, hoofd- en nagerechten en enkele soepen. Start bijvoorbeeld met een tartaar van zeebaars, shisoblad en tomasu, ga verder met Sashi beef, rode biet, kimchi en roodloof om af te sluiten met een semifreddo van aardpeer, chocolade sorbet, kalamansi en frambozen. Loopt het water je al in de mond?

Prijs? € 45 per persoon voor een 4-gangenmenu, inclusief 3 hapjes en 4 uur bediening.

Voor hoeveel personen? Van 6 tot 8 personen.

Reserveren?www.uit-munt-end.be Boek chef Wim Janssens via zijn website .

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

5. Filippo La Vecchia: als Rome zichzelf thuis uitnodigt

Wat? De Brusselse chef van Osteria Romana, Filippo La Vecchia, biedt zijn service als chef-kok ook aan huis aan. De chef stelt een menu voor met de smaken van Italië; verwacht je aan de perfecte Carbonara, Amatricciana, Gricia of Cacio e Pepe. Daarnaast is het mogelijk om te genieten van de wijnkaart van het restaurant of om een eigen fles te openen.

Voor hoeveel personen? Groepen van 8 tot 12 personen.

Reserveren? Reservaties kunnen telefonisch worden gemaakt via 02 648 13 95.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

6. Boxy’s: tweelingbroers zorgen voor culinaire totaalbelevenis

Wat? Eten is voor Stefan en Kristof Boxy zoveel meer dan ingrediënten en recepten alleen. Ze willen ook hun gasten verwennen met het betere glas- en servieswerk, de perfecte tafelschikking en een unieke sfeer. De tweelingbroers gingen samen naar de hotelschool in Koksijde. In 1982 openden ze hun restaurant Boxy’s en in 1996 ontvingen ze hun eerste Michelinster plus een 17/20 in de Gault-Millau. In mei 2001 beslisten Stefan en Kristof zich volledig toe te spitsen op hun traiteursservice, als nieuwe uitdaging. Wanneer Michelin hen voor een tweede ster selecteert, wimpelen ze deze nominatie zelf af! De Boxy’s verlekkeren Vlaanderen niet alleen met hun verfijnde kookkunst maar ook met hun speelse tv-verschijning in verschillende kookprogramma’s.

Reserveren? Mail je wensen en vraag een offerte via info@boxys.be.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

7. Artfood: biologisch waar mogelijk

Wat? Het Brusselse koppel Arthur Renwart en Eugénie Sarkissiane richtten in 2009 Artfood traiteur op, een modern eetconcept met oog voor mens én planeet. Ze stellen originele menu’s en concepten voor en komen langs in heel België. Hun gerechten volgen de seizoenen en hun producten worden geselecteerd met zorg. Daarbij mijden ze artificiële aroma’s, kleurstoffen en bewaarmiddelen. Als ze langskomen bij jouw thuis, zijn minstens 20% van hun producten afkomstig van biologische landbouw. Je kan hun gerechten, bloemen en tafeldekking sinds kort ook bestellen via de e-boutique.

Reserveren? Boek hen via info@artfood.be of via artfood.be.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

8. Kevin Lejeune: een sterrenmenu thuis

Wat? Fans van sterrenrestaurant La Canne en Ville in Elsene kunnen hun chef-kok Kevin Lejeune ook aan huis boeken. Hij stelt twee verschillende menu’s voor die variëren al naargelang de seizoenen én de beschikbare producten op de markt.

Prijs? Het 4-gangen menu met hapjes kost je € 69 per persoon, het 5-gangen menu met hapjes € 86 per persoon.

Reserveren? Je kan chef-kok Kevin Lejeune van dinsdag tot en met donderdag boeken, reserveringen worden gemaakt per telefoon 0486 93 11 41.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Chef zélf

Ben je toch liever baas in eigen keuken maar mag het een tikje chiquer? Bestel een box aan huis, samengesteld door een échte chef.

Wat? ‘Welke culinaire verwennerijen kun je moeiteloos zélf thuis serveren?’ Met die vraag in het achterhoofd dook Creations at home de keuken in. Het resultaat? Een online gastronomisch keuzemenu met gerechtjes die je zonder gedoe thuis op tafel zet. Zin in een uitgebreid driegangenmenu? Of zorg jij voor de BBQ en wij voor salades, desserts en aperitiefhapjes? Elk gerecht is een smaakbom én eenvoudig te serveren: dat is relaxter dan op restaurant gaan, makkelijker dan zelf koken, toegankelijker dan traditionele catering en verrassender dan take away.

Voor hoeveel personen? De formule is ideaal voor een groep van 10 tot 40 personen.

Bestellen? Stel zélf jouw menu samen via de webshop van creationsathome.be.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer culinair genieten

Openingsbeeld: Creations at home by Silverspoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content