Zon, zee, strand en… pannenkoeken! Want hoe kun je de dag beter starten of een gezellige strandwandeling afsluiten?  Wij gingen voor jou op zoek naar de beste pannenkoeken aan de Belgische kust.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

Hier eet je de lekkerste pannenkoeken aan de kust

1. De Blauwe Vogel – Nieuwpoort

In koffiehuisje De Blauwe Vogel kun je terecht voor een heerlijk ontbijt en heel wat zoetigheden. De pannenkoeken zijn absoluut de moeite waard.

‘t Koffiehuisje De Blauwe Vogel – Kaai 18A, 8620 Nieuwpoort 

2. Albrecht – Oostende

De mooiste zoete bereidingen vind je bij Albrecht in Oostende. Naast pannenkoeken vind je er heerlijk ontbijt óf een übergezellige afternoon tea.

Albrecht – Hertstraat 8, Oostende

3. ‘t Fietskotje – Bredene

‘t Fietskotje in Bredene is een geliefde plek voor fietsers die de fietsroutes Paddegat en Breduinia volgen. Al wil je er gerust een ommetje voor maken. De zaak staat bekend om zijn verse pannenkoeken en heeft naast de zoete klassiekers ook heel wat hartige varianten op het menu.

‘t Fietskotje – Zandstraat 69, Bredene 

4. t’ Zoet Genot – Oostduinkerke

‘t Zoet genot is al jaren een vaste waarde op de zeedijk van Oostduinkerke. Je kunt er terecht voor heerlijke pannenkoeken, de beste patisserie of een vers gedraaid ijsje.

‘t Zoet genot – Zeedijk 445, Oostduinkerke 

5. Roots – Knokke

Bij Roots in Knokke vind je de lekkerste American pancakes. Fluffy, zoet en huisbereid… Precies zoals wij ze graag hebben. En ook de andere gerechten (salades, bagels,…) zijn lekker én instagramwaardig.

Roots – Lippenslaan 278, Knokke-Heist

6. Mano – De Haan

Deze gezellige tearoom staat bekend om zijn verse pannenkoeken, wafels en huisbereid roomijs.

Mano – Zeedijk 18, De Haan 

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Meer lekkers aan de kust: