Home Lifestyle Food Dé culitip: Soep
Dé culitip: Soep

Nu de speenvarkens, kalkoenen, het hertenkalfgebraad en de magnumflessen champagne min of meer verteerd zijn, is het tijd voor eenvoud. De winter is écht doorgebroken en we hebben opnieuw zin in een bord hete, hartverwarmende soep.

Ontdek 4 heerlijke soeprecepten

Spinaziesoep met rozemarijnolie

Voor 4 personen

Fruit 1 fijngesneden sjalot met 1 teentje knoflook glazig in een klontje boter. Voeg 2 stengels fijngesneden preiringen toe en laat 5 minuten zachtjes garen. Overgiet met 1 l kippenbouillon en laat 20 minuten pruttelen. Verhit in de tussentijd een flinke scheut olijfolie in een steelpannetje. Voeg enkele takjes verse rozemarijn toe en laat op een laag vuurtje staan. Voeg 250 g gewassen spinazieblaadjes toe aan de soep en laat nog 1 minuut koken. Mix de soep dan glad en breng op smaak met peper en zout. Zeef de rozemarijnolie en werk de soep hiermee af.

Spicy kokossoep

Voor 4 personen

Fruit 1 fijngesneden ui met 2 teentjes fijngesneden knoflook en een stuk geraspte gember in een scheutje arachideolie. Voeg een theelepel (of meer, naar eigen smaak) groene currypasta toe. Overgiet met 1/2 l kippenbouillon en 3 dl kokosmelk. Breng aan de kook, breng op smaak met een eetlepel vissaus en mix glad. Werk af met blokjes tomaat, rode ui en koriander. Bedruppel eventueel met chili-olie.

TIP: maak de soep wat voller met stukjes gekookte kip, scampi's, sojascheuten en peultjes.

Linzensoep met curry

Voor 4 personen

Fruit 1 fijngesneden ui met 1 teentje knoflook glazig in arachideolie. Voeg ± 1 el currypoeder toe en overgiet met 1 l groentebouillon. Voeg 2 kopjes gele linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Laat ± 25 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Werk af met een scheutje kokosmelk.

Wortelsoep met tijm

Voor 4 personen

Fruit 2 fijngesneden uien in boter. Voeg 500 g geschilde en in stukjes gesneden wortels toe. Overgiet met het sap van 1 sinaasappel en 1 l groentebouillon. Breng op smaak met 1 el komijnpoeder, peper en zout. Voeg een paar takjes verse tijm toe en breng aan de kook. Laat ± 25 minuten gaar koken en verwijder dan de tijm. Mix de soep en werk af met een scheutje room.