https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Dé desserttip: Zoet & licht
Dé desserttip: Zoet & licht

Ben je helemaal voor low carbs? Vermijd je suiker? Ben je dol op superfoods? Dan zijn dit helemaal jouw dessertjes.

superfood-desserten

Deze gezonde recepten komen uit het boek Zoet & Licht van topmodel Daisy Lowe. Als zij er zo’n figuur van krijgt, laat die gojipralines dan maar aanrukken!

Zoet & licht, 60 Gezonde Lekkernijen, Daisy Lowe, Uitgeverij Manteau

Ontdek 4 gezonde nagerechten

Amandelkrachtballetjes

Mix 330 hele amandelen met 1 eiwit en 2 el rauw cacaopoeder tot een kruimelige massa. Voeg 16 ontpitte dadels, 1 tl vanille-extract en 1 theelepel kaneelpoeder toe. Mix opnieuw en voeg eventueel een paar theelepels water toe. Rol tot balletjes en wentel door geraspte kokos.

Gojipralines

Laat 450 g cacaoboter (of kokosolie) au bain marie smelten. Meng in een andere kom 300 g gedroogde gojibessen, 60 ml agavesiroop en 110 g van de gesmolten cacaoboter.

Mix de rest van de gesmolten cacaoboter in de blender met 90 g rauw cacaopoeder, 1 el kokosolie en eventueel nog wat spirulina of macapoeder (superfoods). Mix tot een homogene massa en giet in een knijpfles. Verdeel over 24 minicupcake-papiertjes. Verdeel de helft van de chocoladesaus over alle papiertjes en verdeel er dan het gojibessenmengsel over. Werk af met de rest van de chocoladesaus. Laat opstijven in de koelkast.

Bananenbrood

Smelt 70 ml kokosolie in een steelpan. Bestrijk een cakevorm met 10 ml van de olie. Meng 200 g roggebloem met 50 g stevia, 1 tl bakpoeder, 1 mespunt zout en 1 tl kaneel. Pel 3 rijpe bananen en plet ze. Voeg de rest van de kokosolie, 4 el yoghurt, 2 eieren, 60 ml honing en 1 tl vanille-extract toe. Spatel dit mengsel door de bloem en schep in de cakevorm. Bak 1 uur in een op 200°C voorverwarmde oven.

Cheesecake met citroen

Mix 75 g gesmolten boter met 300 g koekjes en 50 g gemengde noten fijn. Druk in een beboterde springvorm en zet 1 uur in de koelkast. Laat 4 gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water. Klop 3 eierdooiers met 65 g stevia au bain marie tot een crème. Laat even afkoelen. Knijp het water uit de gelatine en los op in het eiermengsel. Roer goed. Voeg 50 ml room, 450 g roomkaas, de geraspte schil en het sap van 1 citroen toe. Roer goed. Giet over de koekjesbodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast.