Een avocado snijden is prutserij. Want eenmaal je de schil er hebt afgehaald, is het lastig om de glibberige binnenkant in mooie partjes te verdelen. Om nog maar te zwijgen van die vervelende pit waarop je jouw mes steeds weer stuksnijdt. Maar heb je er al eens over nagedacht dat de fout misschien bij jou ligt in plaats van bij die arme avocado? A-ha!

Avocado wordt snel bruin, maar dankzij dit eenvoudig trucje ziet je guacamole er ook de volgende dag nog heerlijk uit.

Zo doe je het goed

De pit van een avocado kan weleens van gedaante veranderen. Soms zit hij los of juist heel vast, vaak heb je een kleine pit of net een heel grote. Zucht, ook avocado’s hebben af en toe hun kuren…

Of misschien snijd jij hem gewoon verkeerd? K-tching! De overgrote meerderheid avocado-eters snijdt de avocado in de lengte door. Dat doe je dus al fout. Je moet een avocado al-tijd in de breedte snijden, precies in het midden. En oh ja: NIET schillen.

Eenmaal doormidden, popt de pit er met een beetje knijpen vanzelf uit. Verwijder de pit, neem een lepel uit de schuif en schep de twee helften rustig uit de schil. Wat overblijft, zijn twee helftjes perfect intacte avocado, zonder pit. Als je deze nog eens doormidden snijdt, maak je super makkelijk perfecte schijfjes. Foodstyliste Alison Grisé Wu doet het ons even voor (no worries als het er bij jou niet zo perfect uitziet):

Voilà, simple comme ça! Je moet het alleen maar weten ;-)!

Meer over avocado’s