Home Lifestyle Food De mooiste dakterrassen
De mooiste dakterrassen

Nergens een beter uitzicht dan vanaf de rooftop van een loods, hotel of wolkenkrabber. Op deze terrasjes kan je niet alleen genieten van de zon maar ook van een heerlijk zicht. 

1. Roof Madrid

Voor het meest spectaculaire uitzicht over het drukke Plaza de Santa Ana in Madrid kun je terecht op het dak van het Reina Victoria Hotel. Wie er niet logeert, betaalt € 15 toegang, maar dat is peanuts voor een luxueuze avond. Met een beetje geluk zie je er nog een paar celebrity’s ook. Eigenaar van deze bar is namelijk niemand minder dan Rande Gerber, beter bekend als meneer Cindy Crawford.

Me Madrid Reina Victoria, Plaza De Santa Ana 14, Madrid. 

2. The Boundary Rooftop Bar, Londen 

Boundary Rooftop bar

In de ietwat ruige Oost- Londense regio Shoreditch ligt het prestigieuze hotel The Boundary. Je hoeft er niet te verblijven – de prijzen zijn nogal pittig – om in de lobby de lift naar de bovenste verdieping te nemen. Daar kun je, eventueel onder een zacht dekentje, bij een Brits kopje thee genieten van een adembenemend uitzicht over de Londense City, het financiële hart van Londen.

THE BOUNDARY ROOFTOP BAR, 2-4 Boundary Street, Londen.

3. Coffeelabs – The Next Level, Antwerpen 

Coffeelabs

Coffeelabs is al een gevestigde waarde voor het betere koffiewerk en vlotte wifi, maar tijdens de zomermaanden wordt dat naar een hoger niveau getild. Onder de naam The Next Level richt Coffeelabs vlak bij de Antwerpse Meir een rooftopterras in met groene (imitatie)grasmat, kleurrijke stoeltjes en het lekkere eten en drinken dat doorgaans beneden wordt geserveerd.

Coffeelabs – The Next level, Lange Klarenstraat 19, Antwerpen 

4. Gaston, Gent

Gaston Gent

Het dak van de oude Galveston- katoenfabriek op de Gentse Wiedauwkaai doet ook dit jaar weer dienst als pop-uprestaurant. Onder de culinaire auspiciën van cateraar en restaurateur Coeur d’Artichaut kun je bij Gaston voor het diner van een cocktail of een ander lekker aperitief genieten op wat zij zelf omschrijven als ‘het zonnigste terras van Gent’. 

GASTON, Wiedauwkaai 52, Gent 

4. Lindner Skybar, Antwerpen  

Voor het vijfde jaar zet de 12de verdieping van het Lindner Hotel vlak bij de Antwerpse Zoo haar deuren open voor een Skybar. In juli en augustus kun je hier genieten van cocktails, deejaysets en liveoptredens met een prachtig uitzicht over de stad. Wie van een verblijf op 46 m hoogte honger krijgt, wordt bediend met fingerfood en ander lekkers.

Skybar Linder Hotel, Lange Kievitstraat 125, Antwerpen