Home Lifestyle Food De ‘Nocturnes van De Zavel’ dit jaar feeërieker, muzikaler en gastronomischer dan...

De ‘Nocturnes van De Zavel’ dit jaar feeërieker, muzikaler en gastronomischer dan ooit

De ‘Nocturnes van De Zavel’ dit jaar feeërieker, muzikaler en gastronomischer dan ooit

 

Van 29 november tot en met 2 december vinden op de Brusselse Grote Zavel de jaarlijkse Nocturnes plaats, deze keer met een originele tentoonstelling, gastronomische 'streetfood' aan 8 euro, klassieke concerten en een dj.

 

De Grote Zavel zal omgetoverd worden in een surrealistisch woud van 35 ‘designkerstbomen’. Geen decoratie met echte kerstbomen dus, maar een parcours van unieke creaties uit diverse materialen, ontwikkeld door studenten design van de Nationale Hogeschool voor Beeldende Kunsten van La Cambre. Er worden 4 prijzen uitgereikt door 4 verschillende jury’s, waaronder het publiek. De 4 winnende ‘kerstbomen’ zullen op zaterdagavond 1 december publiek geveild worden voor het goede doel.

Tussen de bomen zullen stijlvolle chalets staan, waar een drankje genuttigd kan worden, of waar je kunt proeven van een ruim aanbod overheerlijke, door topchefs ontwikkelde hapjes, die worden aangeboden als makkelijk te degusteren fingerfood voor slechts 8 euro. De 12 topchefs die hieraan meewerken zijn: Laurent et Vincent Folmer, Pascal Devalkeneer, Yves Mattagne, Alex Malaise, Laury Zioui, Nicolas Darnauguilhem, Nicolas Scheidt, Sang-Hoon Degeimbre, Stefan Jacobs et Romain Mouton, Julien Burlat, Giovanni Bruno, en Damien Bouchery. Een niet te missen kans om kennis te maken met de meest populaire culinaire creaties en trends van dit ogenblik.

Overdag en ’s avonds zullen op het centrale podium ook diverse klassieke concerten (operazang/muziekensembles) plaatsvinden, en 's avonds treedt ook een DJ op.

 

Praktisch:

De Nocturnes van de Zavel, van 29/11 tot 2/12 op de Grote Zavel in Brussel.

Vrije toegang.

Info en volledig programma: www.sablon.org.  

Jetons voor de Street Food-degustaties in voorverkoop vanaf 10.11 bij de deelnemende Zavel-handelszaken aan € 8. 

Parking in de buurt: Poelaert- en Albertineparking.

Openingsuren: Donderdag 29/11 van 19-23 uur/Vrijdag 30/11 van 12-23 uur/Zaterdag 1/12 van 12-23 uur/Zondag 2/12 van 12-17 uur.

 

NB