Home Lifestyle Food Deze restaurants zijn de ontdekkingen van het jaar

Deze restaurants zijn de ontdekkingen van het jaar

Deze restaurants zijn de ontdekkingen van het jaar

Ook dit jaar selecteerde Gault & Millau de beste restaurants in de Benelux. Volgens de deskundigen die bezoeken brengen aan restaurants, en hen punten geven, zijn deze restaurants dé ontdekkingen van het jaar. 

1. Vlaanderen

Brasa – Knokke Heist

Volgens Gault & Millau is dit grillrestaurant er eentje dat je moet bezoeken. Frederik Boussy en Edwin Menue openden het restaurant in april 2015. Je kent ze misschien van het sterrenrestaurant Cuines,33. Maurice de Jaeger is de chef in het grillrestaurant. Naast rundvlees van zeven verschillende rassen vind je er kip aan het spit, hamburgers en verschillende visgerechten

Brasa

2. Brussel 

La femme du sommelier

In Brussel moet je dan weer naar La femme du sommelier. Een uitstekend restaurant met naast heerlijke gerechten ook voortreffelijke wijnen

La femme du sommelier

 

3. Wallonië

Bistro Racine

In het Waalse Kasteelbrakel is Bistro Racine een echte ontdekking. Chefs Jimmy en Jean-Marie koken meestal met seizoensproducten en geven de voorkeur aan lokale producenten. 

Bistro Racine

Nog inspiratie nodig voor goede eetgelegenheden? Dit zijn enkele culinaire hotspots waar foodies dol op zijn. Misschien neem je graag een foto van je favoriete gerecht. Hier vind je tips voor een perfecte foodstagram.