Tijdens de eerste twee weekends van augustus kunnen festivalgangers opnieuw naar het strand van Zeebrugge trekken voor We Can Dance. Naast een zeer dansbare line-up lanceert het electronic beach festival ook deze editie een thema met bijpassende dress-code ‘optical illusion‘. Maar niet alleen mode krijgt er grote aandacht; We Can Dance staat erom bekend de grenzen van festival-food op te zoeken. En daar slagen ze wonderwel in, als je het ons vraagt.

 

Van mode- naar foodies-festival

Het culinair team schakelt elk jaar een stapje hoger om hun imago van bijzonder foodies-festival eer aan te doen. Met de keuze voor kwaliteitsvolle, lokale ingrediënten en het ruime aanbod veganvegetarische en halal gerechten, deden ze ook vorige edities verrassen. Maar dit jaar gaat het foodies-team nog verder, met zelfs de lancering van hun eigen natuurwijn én hot sauce.

Natuurwijntje voor de dorst

Speciaal voor deze editie creëerde We Can Dance zijn eigen natuurwijn ‘Illusion’, een donkere rosé met een fruitige pêche-smaak. Onze redactrice testte hem uit en kan bevestigen: dit is het perfecte natuurwijntje om te drinken tijdens zwoele zomeravonden of onder een parasol op het strand.

Pikante festivalgangers

Daarnaast hebben ze ook een eigen hot-sauce uitgebracht, waarmee je op het festival je gerecht kan laten toppen. Op basis van mango, peer en gember creëerde het Brusselse SWET de hot-sauce ‘Find Yourself‘. Met een pikant-score van 6.5/10 is deze de ideale topping voor zij die van uitdaging houden.

Brunch o’clock

En als dat alles nog niet genoeg is, kan je reserveren voor een exclusieve 3-gangen brunch. Die gaat gewoon door op het festival, met de voetjes in het zand, en wordt onder andere gehost door Trots Aan Tafel by Boerentrots. Geniet er van lokale en seizoensgebonden producten, alsook live cooking performances van onder meer Vincent Banić.

Keuzestress op de food market

Ook dit jaar slaan Mission MasalaBokertov en Sergio Herman’s Frites Atelier hun kookeilandjes uit op het festival. Daarnaast zal je deze editie kunnen proeven van de eigen gerechten van het WCD food-team. In samenwerking met onder andere Marie Van Cauwelaert (Le Pristine) en David Copmans (CaminoOsaka) verwennen zij de festivalgangers met creamy smash burgers, zuurdesempizza, velvety pasta’s en crispy fried chicken. Om de vingers bij af te likken. Letterlijk.

Een ijsje kan er altijd nog bij

Ben jij ook zo iemand die altijd nog een “apart plaatsje” heeft voor zoetigheid? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Brugs ijssalon Oyya bracht speciaal voor de festivalbezoekers een smaakje uit, geïnspireerd op de funky sferen van het thema. Mooi én lekker dus, ons zal je vast in de rij zien staan.

Lees ook

Openingsbeeld: We Can Dance.