Home Lifestyle Food Dit is het beste Vlaamse groenterestaurant in 2016

Dit is het beste Vlaamse groenterestaurant in 2016

Dit is het beste Vlaamse groenterestaurant in 2016

De Groene Gault&Millau van 2016/2017 is gelanceerd. En ook dit jaar kozen ze het beste groenterestaurant van Vlaanderen. 

Daar is hij weer, een nieuwe derde versie van de Groene Gault&Millau. Net als de vorige jaren selecteren ze het beste groenterestaurant. Dit jaar is die eer voor L'air des Sens in Zoutleeuw. 

"De gerechten waren voor ons de verrassing van het jaar. In het DNA van Schultz zit een liefde voor de natuur, de seizoenen en het prikkelen van alle zintuigen. Zijn menu Leeuwse Velden bestaat uit 12 kleine gerechten waarin enkel het 'hoofdgerecht' vlees of vis bevat. Het starrte met enkele plantaardige creaties rond peterseliewortel en pompoen en gebakken en gefrituurde schorseneer met vinaigrette van dragon. Wortel combineert hij met een gelei van rode uit, just van sinaasappel en gebakken look in een schitterende bereiding met veel diepgang. Bij spitskool komt een sabayon van van eidooier met wintertruffel en zure room. Een van de hoogtepunten is een combinatie van wortelgroenten waarvan elke groente volgens een aparte techniek is bereid: we krijgen bietjes, raapjes, radijs met een emulsie van kriekbier en kriekazijn en een mousseline van aardappel en dragon. Een gerecht met een schitterend evenwicht en smaakbalans. Een van de desserts is een combinatie van geitenkaas, gebrande prei en rauwe venkel met een verfrissende saus geparfumeerd met vlierbloesem. Ook de passende alcoholvrije dranken op basis van onder meer limoen, tonic, litchi, met licht gerookte kippenbouillon of met geroosterde aardappelschil en bieslook verdienen alle lof", klinkt het in de gids.

De Groene Gault&Millaut

Wat je kan verwachten van de nieuwe gids? Meer dan 500 adressen van de beste groenteen vegetarische restaurants, de interessantste markten, groente- en fruitwinkels van de Benelux en zelfplukboerderijen. Maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars en exotische groenterestaurants.

De quotering

Groenterestaurants krijgen van 1 tot 5 radijsjes toegekend. De quotering gebeurt op basis van het percentage groenten en fruit dat in de maaltijd wordt verwerkt, smaak en originaliteit, presentatie, structuur van de ingrediënten, natuurlijke kleuren en een goede communicatie rond het gebruik van groenten en fruit.

De groene Gault&Millau 2016-2017 kost 16,95 euro, en is te koop in de boekhandel of online.

Zin gekregen in een heerlijke groentemenu? Hier vind je 6 toprestaurants waar groenten een ereplaats krijgen.

 

Lees ook: 

4 zomerse gerechten met groenten

3 lichte en lekkere gerechten volgens Pascale Naessens

Heerlijk frisse salade met rode biet en geitenkaas